Top News
1633 prikaza

U Hrvatskoj se stvorila atmosfera linča prema našim ljudima u Zambiji

Patrik Macek/PIXSELL
Ono što nas jako zabrinjava, osim psihofizičkog stanja naših sugrađana u Zambiji, je utjecaj otvorenoga govora mržnje, insinuacija i prijava koje idu u smjeru dodatne difamacije svih naših 12 državljana

Divljanje Ivana Pernara u slučaju naših sugrađana u Zambiji otelo se kontroli. Pernar je najglasniji iz utjecajnog dijela društva koji širi govor mržnje, ali nije jedini. Sve je komentirala saborska zastupnica Sandra Benčić, koju je dotični kazneno prijavio.

O govoru mržnje.

Ono što nas jako zabrinjava, osim psihofizičkog stanja naših sugrađana u Zambiji, je utjecaj otvorenoga govora mržnje, insinuacija i prijava koje idu u smjeru dodatne difamacije svih naših 12 državljana. Kažem 12 jer je i četvero djece naših državljana tamo, a za koje ne znamo gdje su. Što je apsolutno neprihvatljivo i moramo se time baviti. Ta djeca nemaju drugo državljanstvo do našeg. Brine me to da se u Hrvatskoj stvorila atmosfera linča, koja ide ne samo prema ljudima koji su sad u zambijskom pritvoru nego prema svim posvojiteljima i njihovoj djeci. To ima ozbiljne posljedice za te ljude.

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL

O medijima.

Neki mediji zaista su zabrazdili i otišli u smjeru koji je poticao Most, Domovinski pokret, 'pernare' i ostale da o slučaju govore, ali ne o sistemskom problemu posvajanja, koji moramo zakonski riješiti. To kako se govorilo o ljudima i djeci koja su posvojena, to je apsolutno nedopustivo. Neću reći 'u demokratskoj državi' nego tamo gdje žive normalni ljudi, koji nisu pogonjeni mržnjom. Neće ni kaznena politika spasiti stvar ako nemamo jasnu društvenu osudu takvog ponašanja i ako se ne prestane politički honorirati one koji svoju politiku temelje na mržnji, progonu i linču. Na kraju krajeva, saborske zastupnike koji o tome 'drve' ne možete ni progoniti za to. Oni imaju imunitet. Imunitet za mržnju.

O Pernaru.

Neću mu uopće dati gušta da mu to komentiram. Mogu mu reći ŠČ!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.