Top News
166 prikaza

(VIDEO) Erdogan Ciprasu: "A gdje ti je kravata što sam ti je poklonio?"

Cipras i Erdogan
Grčki premijer nije očekivao ovakav doček

Uoči UN-ovog Svjetskog humanitarnog samita u Istanbulu, jučer je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan dočekao grčkog premijera Aleksisa Ciprasa krajnje neobičnom primjedbom na engleskom: "Gdje ti je kravata!?" Erdogan je dalje nastavio na turskom: "Jednu sam ti poklonio prošli put. Sjećaš li se?"

Cipras se samo nasmijao, priznao da je dobio kravatu na dar, te je obećao da će je staviti sljedeći put. Grčki premijer je poznat po tome što je sklon neobaveznom odijevanju, te da je vrlo nesklon daviti se kravatom.

Iako se samit održava u Istanbulu, domaćini su i Erdogan i njemačka kancelarka Angela Merkel. Ovo je njoj već peti put da putuje u Tursku u samo pola godine. Razlog je to što se sklapanjem izbjegličkog pakta s Erdoganom, dovela u poziciju da turskom predsjedniku EU više ne može ničim prijetiti ni dok ratuje s Kurdima u Turskoj, ni kad zatvara novinare, skida imunitet opozicijskim zastupnicima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.