Top News
2512 prikaza

Video: Vučić ležerno pred masu koja ga je vrijeđala

Prosvjedi u Srbiji
1/12
MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Iako su mnogi mislili da Vučić neće uspjeti izaći iz zgrade predsjedništva, nije bilo nikakvih problema

Iako su mu vikali 'Puk'o si! Opkoljen si!', srpski predsjednik Aleksandar Vučić je bez ikakvih problema oko 16 sati izašao iz zgrade Predsjedništva Republike Srbije u središtu Beograda. Prije toga on je održao izvanrednu konferenciju za tisak, a demonstranti su s predstavnicima Saveza za Srbiju opkolili zgradu u kojoj je bio srpski predsjednik. 

Kad je izašao iz zgrade, nekolicina ljudi mu je dovikivala 'Lažeš, bre!', 'Uaaa', 'Sram te bilo', 'Lažov', 'Pacov izašao iz rupe!', a onda su mu zviždali. 

Demonstranti su napravili lanac oko zgrade, dok je Vučić unutra igrao partiju šaha s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem i objavio fotografiju na Twitteru kako bi pokazao da ga demonstracije nisu nimalo impresionirale. Nije javio rezultat partije. 

Prosvjedi u Srbiji | Author: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL

Masa je nastavila prema policijskoj stanici '29. novembar' tražeći da svi privedeni budu pušteni, no umjesto toga, još je uhićeno nekoliko demonstranata koji su bacali na kordon policije sa štitovima i pod punom opremom - bočice s vodom. 

Prosvjedi u Srbiji | Author: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Istovremeno širom Srbije okupljaju se simpatizeri i glasači Vučićeve Srpske napredne stranke i najavljuju da će, bude li potrebe, doći u Beograd i zaustaviti demonstracije, te 'zaštititi pravnu državu'. 

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 19:32 17.Ožujak 2019.

    ćuti bre vučiću haha