Top News
133 prikaza

Vlast pod svaku cijenu uvijek završi razbijenih glava

Tomislav Karamarko i Božo Petrov
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Hrvatska već mjesecima gleda neviđeni cirkus na hrvatskoj političkoj sceni u kojem koalicijski partneri međusobno ratuju i jedni drugima sapunaju dasku

Sigurno ne prođe nijedan dan, a da Tomislav Karamarko ne požali zbog koalicije s Mostom, ali igra "vlast pod svaku cijenu" manje-više završi razbijenih glava. Karamarko nije odustajao od natezanja s Mostom kako bi s njima sastavio novu vlast čak i kada je iz aviona bilo vidljivo da je riječ o muljatorima kojima je ipak stalo samo do fotelja i da se nitko tko će s njima 'saditi tikve' neće dobro provesti i to će na kraju biti cijena koju će Karamarko platiti svojom političkom karijerom.

Naravno, ne treba u cijeloj ovoj priči oko pada Vlade, što je sve izvjesniji scenarij, samo je pitanja dana kada će nekome od njih prvom biti puna kapa svega i proglasiti fajrunt, zanemariti posljednje afere koje se vrte oko Karamarka i njegove supruge. No, one su samo ubrzale ono što bi se ionako dogodilo, a to je potpuni raspad sustava između Domoljubne koalicije i Mosta.

Hrvatska već mjesecima gleda neviđeni cirkus na hrvatskoj političkoj sceni u kojem koalicijski partneri međusobno ratuju i jedni drugima sapunaju dasku. Nevjerojatan je amaterizam kojim su se doveli u bezizlaznu situaciju i sami sebe stjerali u kut iz kojeg nema izlaza. Vrhunac lakrdije je telefonska sjednica Vlade na kojoj će ministri izvijestiti premijera jesu li za ili protiv Karamarka. To je ekipa koja se čak ni u ovakvoj situaciji nije u stanju sastati, pa ako treba i posvađati se do kraja, nego će se zivkati mobitelima i laprdati jesu li "gud gud gud" ili nisu baš tako 'gud' kako nas premijer pokušava uvjeriti svih ovih mjeseci.

Karamarko je Mostu trebao dati "nogu u dupe" već nakon prvih njihovih ultimatuma i nesuradnje nakon što su na jedvite jade uspjeli sastaviti Vladu i priznati da je pogriješio što je udružio snage s razularenom dječicom koji su o politici znali ono što su pročitali u novinama. No, Karamarko je totalno krivo procijenio tu ekipu koja je svojim neznanjem još samo više doprinosila političkoj agoniji koja je bila dodatno 'okićena' eksperimentalnim premijerom kojeg nitko živ ne zna. Iz toga je sada još veća agonija isčupati se sa što manje rana. Zapravo, to je nemoguća misija koju ne bi preživjeli ni jači politički igrači od ovih koji se smucaju po hrvatskoj političkoj bari.

Da stvar bude gora, čak i u ovom trenutku kada je jasno da je s ovom Vladom gotovo i da od ovoga neće biti ništa, ni Most ni HDZ ne odustaju od spletki kojima se pokušavaju održati na ovakvoj vlasti. I jedni i drugi su uvjereni da mogu smjestiti kajlu 'partneru', a ne žele shvatiti da su u bezizlaznoj situaciji. 

A čak i ne trebaju previše razmišljati – dovoljno je da pogledaju rezultate anketa zadnjih dana. Hrvatska želi nove izbore, ne želi ovakvu Vladu i to je jasno poručila padom potpore HDZ-u i Mostu.

Bezglavu koaliciju u kojoj se ne zna tko pije, a tko plaća na žalost nećemo ispratiti s olakšanjem, jer iza njih ostaje spaljena zemlja koja će se od ove groteske oporavljati godinama.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar indoda
    BMKZS 22:13 27.Svibanj 2016.

    Ja se za njih sigurno neću tući ni sa kim, jer nisu vrijedni niti jedne lipe.