Top News
11673 prikaza

Vučić grmio: Albance ni Kolinda ne spašava!

Aleksandar Vučić
Srđan Ilić/PIXSELL
Nije jasno zašto je srpski predsjednik uopće spominjao hrvatsku predsjednicu

Ti, Hašime, ovisiš o nama. Neće ti to tako ići, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš što hoćeš, što nećeš, govorio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić kosovskom predsjedniku Hashimu Thaciju na zajedničkom sastanku inicijative Brdo-Brijuni u Tirani.

Thaci je, kako piše srpski Blic, večer ranije s albanskim premijerom Edijem Ramom razgovarao o ujedinjenju Albanaca, potpunom otvaranju granice između Albanije i Kosova i pripajanju Preševske doline. Na prošlotjednom sastanku u Berlinu Thaci je navodno vodio gotovo identične razgovore s jako sličnim temama.

Boško Obradović Srpski Fašist Top News Pijun vlasti: Radi nerede da Vučić može vojskom na narod

Na plenarnom sastanku u Tirani gdje su došli i vođe država zapadnog Balkana, ali i visoka predstavnica EU Federica Mogherini, Vučić je tvrdio da nije govorio o modelima rješavanja kosovskog pitanja te da mu je dosta slušanja "što Hashim želi".

"Nikad nisam govorio o modelima, a dosta mi je slušanja što Hashim želi, a što ne. Ti, Hashime, ovisiš o nama. Neće to tako ići, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš što želiš. Hoćeš li da ja kažem što ja ne želim?", upitao je Vučić i dodao:

"Koja će to Amerika vas ugurati u međunarodne institucija? Probao si s Kolindom (Grabar Kitarović) i Borutom (Pahorom) pa nisi uspio. Jesi li to sam smislio ili ti je netko pomogao? Nisam nikad govorio o rješenjima već o postizanju dogovora. Ako može, super, ako ne, preživjet ćemo."

Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18 Puste priče Top News Srpski fake news o pripremanju Oluje na Kosovu

Vučić je dodao, piše Blic, i da se nada će "imati pameti".

"Molim te da Republiku Srpsku ne spominješ bez prijeke potrebe, znam zašto to govoriš - jer Amerikanci ne žele RS. Ja mogu reći da ti neću dopustiti formiranje RS u Srbiji, a to je Kosovo. Mnoga teška rješenja sam izgurao, molim da se urazumite. Zamisli da sam ja govorio ono što ste ti i (Edi) Rama jučer u Tirani? Ili Kolinda danas? O ujedinjenju. Samo malo stanite, sve razumijem, ali stanite. Ako dođemo do rješenja, super, ako ne, valjda ćemo imati pameti da sačuvamo mir", poručio je Vučić.

Uoči početka sastanka, Vučić je razgovarao s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem o trenutačnoj situaciji o regiji.

Domaćin skupa, albanski predsjednik Ilir Meta večer prije toga priredio je radnu večeru kojoj su prisustvovali Dodik, bošnjački član predsjedništva Šefik Džaferović, Aleksandar Vučić, Milo Đukanović i visoka predstavnica Europske unije Federica Mogherini.  

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • OLUJA 01:28 13.Svibanj 2019.

    Zašto spominje Hrvatsku? Sisali su Hrvatsku od 1918 - 1990 g. Nema više sise pa sisaju nešto drugo.

  • OLUJA 01:23 13.Svibanj 2019.

    Ekonomska situacija u srbiji je takva da Vučić jedva čeka da negdje ode da se besplatno najede, napije i da budaljeska.

  • Avatar Luna Lipa
    Sarkazam. 00:17 12.Svibanj 2019.

    Za Vućićeve navodne ideale, ginu budale bez imalo razuma u glavi,