Top News
10142 prikaza

Zdravko Marić u drami zbog jahte. Njegovi drugari vole ga vozati

1/4
Marin Tironi/PIXSELL
kako nije problem u činjenici da su mu prijatelji uspješni poduzetnici, nego u tome da se za svaki posao koji ti prijatelji dobiju s državom može postaviti pitanje: “Je li im namjestio Marić”

Karolina Vidović Krišto sjajno je to odigrala. U trenutku kad svaka nova riječ o Domovinskom pokretu, u kojem je i sama donedavno bila, pokreće lavinu ismijavanja i iščuđavanja, iščupala je poslasticu za medije i javnost. Na čijoj se to jahti voza ministar financija? 
Vrlo brzo se saznalo. Blaž Pavičić, mladi riječki poduzetnik, među ostalim, jedan od investitora u novi veliki trgovački centar u zagrebačkom naselju Špansko.
Ne samo to, pišu mediji i da je Pavičić sin Mirka Pavičića, poduzetnika poznatog po prijateljskim vezama s bivšim ministrom financija Slavkom Linićem te bivšim riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL

Marić je dosta uvrijeđeno branio prijatelja i pozivao se na “principe”, ne želeći prvo otkriti tko ga je ugostio na jahti. Navodio je tek kako mu prijatelj nema “porezni dug niti kredite kod HBOR-a”.
- Držat ću se svojih ljudskih principa i iako je prijatelj rekao da slobodno kažem tko je, to neću učiniti - isticao je Marić, no poslije je ipak potvrdio da se radi o Pavičiću, a sve je poslao i Povjerenstvu za sukob interesa.
Ministar je opet, čini se, zaboravio kako nije problem u činjenici da su mu prijatelji uspješni poduzetnici, nego u tome da se za svaki posao koji ti prijatelji dobiju s državom može postaviti pitanje: “Je li im namjestio Marić”. A on tad ministar ne može biti.
- Odbijanje ministra financija Zdravka Marića da javno objavi tko je financirao njegovo ljetovanje na jahti samo po sebi predstavlja povredu Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Javnost taj podatak ima pravo znati, a ministar financija Zdravko Marić dužan ga je dati - upozorila je, primjerice, na svojem Twitter profilu Dalija Orešković, saborska zastupnica. 

 | Author: Jurica Galoic (PIXSELL) Jurica Galoic (PIXSELL)

Njezina nasljednica u Povjerenstvu za sukob interesa Nataša Novaković pomirljivije je za RTL ustanovila kako  “prijateljski odnosi podrazumijevaju i određene darove, ovisno o platežnoj moći prijatelja”.
- Moramo vjerovati što dužnosnik kaže. Kad netko deklarira da mu je netko prijatelj, mi to tako uzimamo. u tom kontekstu nije problem ljetovanje na jahti, ali jest problem da su njegova trgovačka društva povezana s onim na što može utjecati dužnosnik na jahti - pojasnila je. Pa će ona i kolege pretresti poslovanje Pavičića i veze s državom, a time i ministrom.
A podsjetimo da ovo nije prvi put ministru Mariću da se voza na jahtama prijatelja, Snimljen je i 2019. s prijateljima na jahti. Samo oporbi tad valjda nije trebalo da se javnost bavi strastima za valove ili štogod drugo nekog od ministara. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 11:39 23.Kolovoz 2021.

    hdzovi igrači mogu sve