360°
994 prikaza

Žestoki rat za döner kebab! 'Uvijek se radio od janjetine, ali sad svi tvrde da je masna'

DPA/PIXSELL
Procjenjuje se da će döner ostvariti godišnju prodaju od otprilike 2,3 milijarde eura samo u Njemačkoj i 3,5 milijardi eura diljem Europe. Turski je strogo definiran, a njemački döner radi se od govedine uz koju ide niz priloga

Ako postoji jedna stvar koja ujedinjuje Berlince, onda je to apetit za döner kebab. Uredski službenici u potrazi za brzim ručkom, djeca na putu kući iz škole, kasnonoćni veseljaci koji se probijaju između mjesta - svi oni redovito svraćaju u jednu od brojnih prodavaonica döner kebaba u gradu.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.