Top News
1807 prikaza

Živi zid privlači birače razočarane Berinim SDP-om

Ivan Pernar i Vilibor Sinčić
Patrik Macek (PIXSELL)
Ivan Vilibor Sinčić otkriva recept kojim je pretekao Davora Bernardića i koji je točno problem SDP-a

Nikad ni na trenutak nisam pomislio da pogazim svoju riječ. Nisam u politici radi sebe i, kad bi stranka od mene sutra zatražila mandat, ja bih ga dao. Usmjeren sam prema građanima i njihove su mi potrebe svetinja, rekao je nam je Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) na pitanje koja je tajna njegovog ali i uspjeha stranke kojoj posljednjih mjeseci rejting već peti mjesec zaredom raste. 
On godinu završava s dobrim vjetrom u leđima.

Pozitivan dojam o njemu ima 53 posto ispitanih građana, a po popularnosti pretekao je premijera Andreja Plenkovića, čelnika SDP-a Davora Bernardića i prvog čovjeka Mosta Božu Petrova. Kada je riječ o rejtinzima stranaka Živi zid opasno puše za vrat SDP-u. Najjača oporbena stranka na čelu s Davorom Bernardićem bilježi svoj najgori rejting u posljednje tri godine.

David Icke David Icke Life Poručio Hrvatima: ‘Probudite se! Pokorili su nas ljudi gmazovi!’

Upravo to je izazvalo šok i paniku na Iblerovu trgu, a krenuli su pozivi da se vodstvo stranke pozove na odgovornost te da se svi zajedno suoče s neugodnom istinom i odlukama. SDP trenutno podržava tek 18,9 posto birača, dok Živi zid godinu završava kao treća politička snaga u zemlji s potporom birača od 12,4 posto. U posljednjih pet mjeseci uspjeli su preuzeti mjesto Mostu koji je ranije u javnosti bio prepoznat kao alternativa aktualnim političarima.

Sve veća potpora građana Živom zidu očito dolazi iz bazena lijevo orijentiranih birača koji su se u posljednje vrijeme razočarali SDP-om i njihovim politikama koje im se serviraju. 
"SDP ima prevelikih problema unutar sebe što im onemogućava da se posvete građanima. Svrha politike i političara je briga za druge, ne za sebe. Otkad sam u politici, nisam dobio dojam da se itko od političara iskreno brine za građane", rekao je Sinčić na pitanje koji je njegov recept kojim je postao popularnijim od Davora Bernardića.


"Nema teme koju bi SDP mogao otvoriti, a da im donese plus. Njihovi su zastupnici stari kadrovi, ne samo da su u politici godinama već su obnašali vlast i krojili sudbinu zemlje. Oni ne mogu donijeti promjene, njihova je politika zastarjela, njihovi su umovi zatočeni u devedesetima i ranije. Ne slijede programe vodećih modernih zemalja, zaglavili su u prošlosti", smatra Ivan Vilibor Sinčić.
 Kaže i kako nikada nije sumnjao da će Živi zid uspjeti.

Živi zid | Author: Petar Glebov (PIXSELL) Petar Glebov (PIXSELL)

"Naša je politika vjerodostojna, od prvog smo dana bili spremni na dugoročnu borbu i čekali smo priliku koju danas imamo. Svoj program osim riječima potkrepljujemo djelima, sav naš rad podređen je građanima", navodi čelnik Živog zida. 
Osim političke strategije, kaže, imaju i aktivističku spontanost te politike prilagođavaju građanima i njihovim potrebama.


U radu se oslanjaju isključivo na svoje ljude, ne koriste vanjske stručnjake jer ne vjeruju da netko tko ne "živi" njihovu politiku može doprinijeti radu i rastu stranke. 
 "Nema tog PR stručnjaka koji bi mogao program stranke iskomunicirati bolje nego djela i rad na terenu", izjavio je. 
Sinčić napominje kako su građani očito prepoznali da je došlo vrijeme za nove ljude u politici te da sve više shvaćaju kako promjene koje žele u zemlji ne mogu donijeti ni SDP ni HDZ.

"Te su dvije stranke, sa svojim partnerima uništile Hrvatsku, rasprodale, zadužile, raselile ljude, rastjerale mlade. Politike su im iste, to je začarani krug laži, beznađa, raseljavanja, ovrha, blokada, visokih poreza, europskih direktiva, nametanja loših zakona, ukratko korumpiranosti i nesposobnosti", pobrojio je. 
S obzirom na sve veću popularnost Živog zida u javnosti se sve češće postavlja pitanje imaju li oni dovoljno kadra kada bi u budućnosti na izborima dobili od 15 do 20 posto glasova birača.

Vilibor Sinčić i Vladimira Palfi Nevolje u raju Top News Palfi urlala na Vilibora: 'Ma, koji k...c misliš da si ti?'

"Kad mi postave to pitanje, okrenem se oko sebe u Saboru i od srca se nasmijem. Beskompromisno ćemo ustrajati na ostvarivanju naših zacrtanih ciljeva, imamo svoj put i svoje principe, birače nećemo nikad iznevjeriti. Živi zid će, prije ili poslije, sastavljati vladu", kazao je.
 Ponovio je kako koalicija s HDZ-om, SDP-om nije moguća te da je Živi zid nastao kako bi očistio političku scenu, a ne dovodio na vlast "jednu od dviju najvećih pošasti u povijesti hrvatske politike".

Stava je da su sve parlamentarne stranke, osim njih, pokazale karakteristike poslušničke politike te da je osnovna razlila između njih i svih drugih u tome što su oni do sada pokazali kako prvo pomažu sami sebi, a nakon toga ako nešto ostane onda i narodu. Sinčić navodi da su se on i njegovi kolege opredijelili služiti narodu, a ne političkim i bankarskim elitama. Uvjeren je da je samo pitanje vremena kada će Živi zid pridobiti naklonost birača desnice.

Tvrdi da su upravo oni stranka koja želi samostalnu i suverenu Hrvatsku, bez nekakvih svjetskih projekta, koji nam nanose štetu. "Kada birači HDZ-a ovo shvate, kada shvate da HDZ više nije državotvorna već državorazlagačka stranka, da državu razlaže na sastavne dijelove, tada će i oni nama dati svoj glas kao pravoj patriotskoj stranci", uvjeren je.


Davor Bernardić | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL

Sinčić je sasuo i kritike na račun premijera Plenkovića koji je, kaže, najbahatiji premijer bez pokrića kojeg smo imali, umjesto da je hrabar i dostojanstven, ali ponizan i požrtvovan za građane. "Nema državničku politiku, ne vodi zemlju na korist građana, nema ni osnovne kulture. Došao je po nalogu raskupusati što je ostalo, nema srčanosti za Hrvatsku, već za Bruxelles. Ne znam tko bi mogao poštovati takvog čovjeka", rekao je.


Poručio je da Živi zid neće odstupiti od svojih ideala i uvjerenja zapisanih u njihovom političkom programu. U budućnosti se planiraju boriti za zaustavljanje iseljavanja, povećanje nataliteta, podizanje kvalitete života i kupovne moći. "Bez učinkovitog, poštenog pravosuđa i zaustavljanja ovršnog ludila ti ciljevi neće se moći ostvariti", zaključuje čelnik Živog zida.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.