Top News
1882 prikaza

Život u kući nisu preživjeli ljubimci obitelji Skripal

Kuća obitelji Skripal
Toby Melville/REUTERS/PIXSELL
U zapečaćenom domu Sergeja i Julije Skripal pronađeni su mrtvi kućni ljubimci

Dok su Sergej i Julija Skripal bili u kritičnom stanju u bolnici, a policijske snage čuvale njihovu kuću u Salisburyju, njihovi kućni ljubimci nažalost nisu preživjeli. Mačka je pronađena živa, no morali su ju eutanazirati, kako su objasnili veterinari, zbog teškog stanja u kojem je pronađena nakon što su ušli u kuću. 

"Kuća je zapečaćen što je bio uobičajen postupak tijekom istrage. Kada je veterinar stigao u kuću, nažalost pronašao je mrtve zamorce. Mačka je bila u jako lošem stanju, pa je morala biti eutanazirana.", rekao vladin glasnogovornik, piše Independent.

Sergej Skripal i njegova kćer Julija pronađeni su bez svijesti na klupi u Salisburyju 4. ožujka nakon što su otrovani nervnim agensom. Scotland Yard utvrdio je kako su u kontakt sa smrtonosnom kemikalijom došli upravo u svom domu, a istraga je otkrila najveću koncentraciju nervnog agensa na ulaznim vratima. 

Sergej i Julija Skripal PRI SVIJESTI Top News Julija Skripal:"Jedva sam preživjela trovanje"

Za vrijeme istrage koja je pokušava otkriti detalje ovog slučaja koji je pokrenuo diplomatski rat kuća je bila zatvorena a ulazak u nju bio je strogo zabranjen. Alarm zbog dobrobiti i stanja obiteljskih životinja podignut je iz Moskve

"Gdje su životinje i u kakvom su stanju? Zašto Velika Britanija nije ništa rekla o njima? Pričamo o živim bićima, a ako su upotrebljene smrtonosne toksične kemikalije i ostala živa bića su najvjerojatnije pogođena", rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova

Nije poznato jesu li životinje također bile izložene nervnom agensu ili su preminule zbog boravka u zatvorenoj kući bez hrane i bilo kakve brige o njima. 

Rusija i dalje opovrgava bilo kakvu upletenost u trovanje Sergeja i Julije Skripal, unatoč tome što Britanci stalno napominju kako su oni otrovani nervnim agensom novičok, kojeg je razvio Sovjetski savez

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.