Znanost
9288 prikaza

Ova voda je najčišća na svijetu, ali se ne smije piti

Ultračista voda
public domain
Sadrži samo molekule s dva atoma vodika i jednim kisika, a niti ne primijetite da će vas ubiti

Business Insider vrlo kratko, ali zorno i efektno opisao je zašto nikad ne smijemo piti vodu koja je označena da nije za piće. U konkretnom slučaju riječ je o "ultračistoj vodi", a iznenadili biste se koliko često se dogodi da ljudi ne poslušaju ovakva upozorenja. Ultračista voda do te je mjere oslobođena svih minerala koje inače sadrži izvorska voda ili voda iz vodovoda, da je u stanju "isprati" minerale iz ljudskog tijela.

Mikroprocesor | Author: Thinkstock Thinkstock

Inače po svemu ostalom djeluje poput one koja teče iz slavine. Ovakva voda koristi se u raznim tehnološkim pogonima za čišćenje elektronike poput poluvodiča. "Mikročipovi su tako maleni da i najmanja čestica prašine u njima izaziva probleme poput kamena. Ultračista voda koristi se kako bi se čipovi isprali između slojeva", kaže Garry Pitts iz GE Powera.

Voda iz pipe | Author: Thinkstock Thinkstock

Ona je profiltrirana do te mjere da u sebi više ne sadrži apsolutno ništa od minerala ili nečistoća. Ona sadrži isključivo vodik i kisik, H2O, a i vrlo je laganog negativnog električnog naboja. To znači da kad naiđe na nekakav metal ili mineral, ona ga apsorbira. Zbog takvih svojstava ona je tako odlična za čišćenje elektronike, ali za piće apsolutno nije.

Jer kad je popijete, istog trenutka počinje skupljati minerale iz tijela. Usto, nije ne predstavlja ni nekakav užitak, zapravo je jezivog okusa, jer su minerali ono što vodi daje okus, kojega inače nismo niti svjesni sve dok ne nestane.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • VICTORIA123 03:07 10.Studeni 2017.

    Trebate li zajam? Ili vam je potreban hitni novac kako biste riješili svoje financijske probleme? Nemojte više tražiti jer nudimo zajamčene zajmove uz nisku kamatnu stopu od 2%. Pošaljite nam e-poštu na: (victoriasalgadoloanfirm@gmail.com)