Znanost
19404 prikaza

Stručnjaci: Ovo su najopasnije poze za seks

Par u krevetu
Thinkstock
Proučavajući ozljede nastale tijekom seksa, znanstvenici su rangirali najopasnije poze

Sam penis, tvrdi portal IFLscience, poprilično je sklon lomovima, iako je neuobičajena, učestalost ove katastrofe vjerojatno se podcjenjuje. Kao što je istaknuto u studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Impotence Research, "nekim pacijentima može biti previše neugodno tražiti liječničku pomoć", što dijelom objašnjava zašto postoji tako malo prijavljenih slučajeva loma penisa.

Nekoliko je studija tijekom godina pokušavalo rangirati različite seksualne pozicije, uglavnom se fokusirajući na rizik frakture penisa ili PF. Navedena studija, koja je izašla ove godine, otkrila je da je u smislu kirurški identificiranih ozljeda PF, najsigurnija seksualna pozicija cowgirl, koja stoji iza tek 10 posto ozljeda.

Masturbacija (i opći kontakt ruku s genitalijama)

Masturbacija je svakako jedan od načina za nanošenje ozljeda penisa, pogotovo ako je pretjerana. U tom smislu, "manipuliranje penisom" - koja je, doduše, uključivala i stavljanje spolovila u hlače i druge takve zadatke - čini 18 posto svih slučajeva PF, prema istoj studiji.

Polugol muškarac s ručnikom Krivo je pitanje Life Žene napokon iskreno odgovorile: Je li veličina bitna?!

Usput, autori pišu da u "istočnim zemljama postoji veća učestalost slučajeva povezanih s manipulacijom penisa", osobito vrsti namijenjenoj gubitku erekcije.

"Mnogi pacijenti vjeruju da penis ima strukturu sastavljenu od kostiju ili hrskavice možda će pokušati manipulirati svojim penisima i slomiti ih poput prstiju", napominju.

Misionarska poza

Ista studija postavlja misionarsku poziciju na iduće mjesto, i smatraju je odgovornom za 26 posto slučajeva ozljeda penisa. Sumnjaju da, za razliku od bilo kojeg položaja gdje je žena gore, snažna priroda muškog djelovanja dovodi do "velikog utjecaja u vrijeme traume" kada se penis nakratko sklizne.

Doggy style

Dosta popularna pozicija za spolni odnos naizgled je i iznimno opasna iz istih razloga kao što je gore opisano. Spomenuto istraživanje sugerira da je ta poza odgovorna za 41 posto svih fraktura penisa.

Najbolje scene seksa iz filmova Opći pad Life Ovo su razlozi zašto je seksa danas manje nego ikad

U ovom trenutku potrebno je upozoriti na jednu činjenice. Druga studija iz 2014., koja je istraživala uzroke PF-a primjenom sličnih metoda, došla je do vrlo različitih zaključaka.

Objavljeno u časopisu Advances in Urology, tim istraživača je utvrdio da je žena na vrhu najopasnija (i odgovorna za 50 posto PF), a slijedi doggy style (29 posto). Manipulaciji penisa pripisano je 14 posto svih PF. Naravno, teško je govoriti koja je studija točnija zato što su obje provedene na malom uzorku i tek nakon što se ukloni stigma s prijavljivanja ozljeda, znanstvenici će moći detaljnije proučavati ozljede spolovila obaju spolova.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • imbrica.spicek 12:57 29.Studeni 2017.

    evo... i meni baš puca penis.... za ovaj članak !!!