Ekonomix
506 prikaza

Crikvenička rivijera dobila turističku atrakciju jedinstvenu u Europi

Crikvenička rivijera
promo
Zip Line otvaramo kasnije nego što smo planirali, usporila nas je birokracija, kaže Geza Burkovszky

Turistička ponuda crikveničke rivijere bogatija je za još jedan sadržaj, jedinstven u Europi: Zip Line iznad mora, piše Poslovni.hr. Riječ je o projektu adrenalinskoga parka Crikvenica i obrta Colosseum iz Dramlja. Zip Lineu Kačjak početna je točka na 35 metara nadmorske visine, dužina spusta je 500 m, a za prelazak je potrebno 30-ak sekundi.  

Sastoji se od dvije trake, od kojih jedna završava na kopnu, a druga u moru, a najavljena su i proširenja. Zasad su u ponudi isključivo pojedinačni spustovi, no kad stigne oprema, najavljena je i mogućnost spusta u parovima. Sve se više turista odlučuje za ekstremne sportove i aktivne godišnje odmore, pa je upravo u tome Geza Burkovszky iz obrta Colosseum prepoznao priliku.


"Zip Line otvaramo kasnije nego što smo planirali. Prošle su nas godine usporavale birokratske neprilike, no uspjeli smo na vrijeme uloviti ovu turističku sezonu. Pri planiranju investicije, za koju je trebalo više od 100.000 kn, u obzir smo uzeli sve faktore tako da nismo orijentirani isključivo na jednu skupinu turista već planiramo privući sve ljude koji odmor žele provesti na nezaboravan način. Ako se ova godina pokaže uspješnom, sljedeće planiramo proširenje za dodatnih 800 metara", poručio je Burkovszky.

Obrt Colosseum otvoren je 2005., a s intenzivnim aktivnostima u smjeru oplemenjivanja lokalne turističke ponude počeli su 2011. Adrenalinski doživljaj spuštanja niz čelično uže sastavni je dio turističkih ponuda destinacija diljem svijeta, a Hrvatska izdvaja najmanje po dvije stvari. "Zip Line Kačjak nudi jedinstveno iskustvo uživanja u pogledu na poluotok Kačjak iz nove perspektive. Ideju smo dobili iz inozemnih iskustava i praćenjem tržišnih promjena. Nadamo se da ćemo imati dovoljno dobre rezultate da nastavimo s razvojem u zacrtanom smjeru", kaže Burkovszky.

Više pročitajte OVDJE

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.