Ekonomix
198 prikaza

Gradonačelnik Đurđevca kupuje tri jednogrbe deve za 90.000 kuna

Deva
DPA/PIXSELL
Deve će boraviti na Đurđevačkim pijescima, a turisti će moći iskusiti čari jahanja Podravskom Saharom

Đurđevački gradonačelnik Željko Lacković došao je na zanimljivu ideju kako da privuče turiste u svoj kraj. Kupovinom nekoliko deva.

"Imamo idealnu turističku destinaciju, Đurđevačke pijeske, no nemamo proizvod. Jahanje na devama zasigurno će biti prava atrakcija za turiste. Moramo maksimalno iskoristiti naše turističke potencijale", rekao je Lacković o svojoj domišljatoj ideji.

Kako god na prvi pogled izgledalo nemoguće, u Đurđevac zaista stižu tri jednogrbe deve. Bit će to još neviđena turistička atrakcija ne samo na području Đurđevca, nego cijele Hrvatske.

Deve će boraviti na Đurđevačkim pijescima, a turisti će moći iskusiti čari jahanja Podravskom Saharom.

Lacković je dodao da će ove arapske životinje dobiti domaća imena, stare su od pet do devet godina, a riječ je o dvije ženke i jednom mužjaku.

Cijena jedne deve je oko 3.000 eura, dok transport varira te također iznosi oko 3.000 eura. To znači da će grad za deve izdvojiti oko 12.000 eura ili oko 90.000 kuna, piše epodravina.hr.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.