Ekonomix
5751 prikaza

Kupuju Agrokor? Moćni kineski bankari u Kulmerovim dvorima

Ivici Todoriću je u ponedjeljak navečer u posjet stigla delegacija jedne od četiri najveće kineske komercijalne banke predvođena utjecajnim bankarom Jiang Jianquingom...

Ivica Todorić, nakon Rusa, traži ulagače i u Kini. U posjetu mu je u ponedjeljak navečer bila delegacija ICBC-a, koja je druga najveća banka na svijetu po imovini.

Tjednik Nacional u novom broju objavljuje da Ivica Todorić pregovara oko prodaje dijela Agrokora. 24sata su dobila potvrdu da je Todorića u ponedjeljak posjetio jedan od najutjecajnih svjetskih bankara i dugogodišnji čelnik ICBC-a Jiang Jianquing. Jianquing je s ostatkom delegacije došao u Kulmerove dvore obitelji Todorić u Zagrebu.

ICBC (Industrial and Commercial Bank of China) je jedna od četiri najveće kineske komercijalne banke koje su u državnom vlasništvu. Jianquing je u vrhu kineskog bankarstva proveo gotovo 40 godina. Časopis Bloomberg ga je prozvao 'vrhunskim poznavateljem financijskih kriza'. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.