Ekonomix
276 prikaza

Menadžer: "Kandidata za posao sam odveo na doručak. Evo zašto..."

Ilustracija
Mish Sukharev
Zašto bi netko nekome namjerno naručio pogrešan doručak?

Glavni direktor američke bankovne i brokerske korporacije "Charles Schwab" objasnio je u intervjuu za New York Times da njegova tvrtka kandidate za nova radna mjesta odabire nekonvencionalnim metodama. Walt Bettinger je tako priznao da on u intervjuima kandidate ispituje prvenstveno karakter osoba.

"Ispitujem ih stvari poput: 'Recite mi, molim vas, koji su vaši najveći uspjesi u životu'", kazao je. "Pokušavam vidjeti da li se njihovi pogledi na svijet vrte oko drugih ili oko njih samih. Pitam ih i o njihovim najvećim pogreškama u životu kako bih vidio jesu li skloni tome da krivnju prebacuju na druge ili da je preuzimaju sami", objasnio je.

Ali to je tek djelić priče. Bettinger ih običava zvati na doručak, ali dođe ranije kako bi s voditeljem restorana dogovorio da namjerno donese kandidatu pogrešan doručak, različit od onoga što je ovaj naručio. Zauzvrat im obeća da će biti sve u redu i da će dobiti pristojan bakšiš kao nagradu za učinjenu uslugu.

"To činim kako bih vidio kako se nose s problematičnim situacijama. Da li se uzrujavaju, jesu li frustrirani, jesu li skloni pokazat razumijevanje. Takav je život, a takav je i biznis. To je samo drugačiji način za zaviriti u nečije srce, umjesto da se promatra samo nečija glava... Svi mi povremeno činimo greške. Pitanje je kako se s time nosimo i kako se odnosimo prema drugima kad također povremeno pogriješe", priznao je Bettinger.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.