Ekonomix
1261 prikaza

Najbogatija YouTuberica - preko videa do milijuna

Najbogatija žena na YouTuveu
screenshot/youtube
Lily Singh je 28-godišnja Kanađanka koja je videima utabala svoj put prema milijunima

Na početku svoje karijere na YouTubeu u izradi videa je vidjela način borbe s depresijom, a danas se u njenim radovima pojavljuju Michelle Obama i James Franco. Buđenje svakog jutra pa pjevanje plesanje i razgovaranje s web kamerom za većinu ne djeluju kao neki težak posao, no bez sumnje zahtijevaju određeni tip karizme i duha.

Za YouTubere koji bilježe golemi dio svojih života te ga izlažu za "javnu potrošnju" postoji gotovo nemilosrdan pritisak da osanu "brand" i "in" u svakom trenutku. 

Lily Singh je klasičan primjer za to. Pod nadimkom "superwoman" ona je i službeno najbolje plaćena YouTube ženska zvijezda 2016. godine - sa zaradom od nevjerojatnih 7,5 milijuna dolara. Ta kanadsko-indijska Youteberica od početka rada 2010. priskrbila si je 10 milijuna pretplatnika na svoj kanal te ukupno preko 1,5 milijardi pregleda svojih videa, prenosi The Independent. 

Kćerka indijskih emigranata s tim je uspjehom svakako ostvarila i više nego je ikad sanjala kao diplomirana psihologinja, a tematika njenih videa je ona svakodnevna i poprilično "ženska" s naslovima poput "zašto mrzimo grudnjake", "kako bi izgledalo da dečki imaju menstruaciju" i slično.

Koliko god to nekom neozbiljno zvučalo, danas je vrlo ozbiljan način zarade novca, a Lily je doista posvećena građenju svog poslovnog carstva.

Kako se zarađuje na YouTubeu

Najplaćeniji kanali posvećeni su igračkama te video igrica, a najveća godišnja plaća najposjećenijih kanala se kreće od 1, 2 do nevjerojaznih 20 milijuna eura.

Kanal koji definitivno ima najveći broj posjeta te najveću zaradu je DisneyCollectorBR, a slijede ga drugi kanali s igračkama i videoigricama, kao i kanali s glazbom za djecu poput LittleBabyBum s nevjerojatnim brojem pregleda. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.