Ekonomix
45479 prikaza

Najbogatiji par na svijetu: Evo što sve imaju i kako žive

Jeff Bezos i MacKenzie Bezos
1/7
AFF-USA.COM/Press Association/PIXSELL
Ona piše romane, a on je najbogatiji čovjek na svijetu, ali svi kažu da se odlično nadopunjuju

Jeff Bezos nije bio sam kada je 1994. godine krenuo na putovanje u Seattle. On nije bio sam, kada je osnovao Amazon, maloprodajni div za koju sada analitičari vjeruju da će biti prva bilijunska tvrtka na svijetu.

Njegova supruga, MacKenzie, bila je tamo cijelo vrijeme.

U razgovoru s CBS-om opisala je kako je promatrati supruga dok gradi Amazon od samog početka: "Za mene, promatrajući supružnika, nekoga koga voliš, kako prolazi kroz avanturu života - što je bolje od toga?"

Danas, Bloomberg procjenjuje da je Bezos vrijedan 104 milijarde dolara - što ga čini najbogatijom osobom u povijesti, navodi CNN.

Evo izgleda u braku Jeffa i MacKenzie Bezosa.

MacKenzie i Jeff se prvi put susreli u tvrtki za upravljanje investicijskim fondovima D.E. Shaw. MacKenzie je bila znanstveni suradnik i Jeff je bio potpredsjednik. Jeff je bio prva osoba koja je razgovarala MacKenzie.

Bill Gates Lova do krova Ekonomix Najbogatiji se u 2017. obogatili za bilijun dolara

"Mislim da je moja supruga snalažljiva, pametna i lijepa, ali imao sam sreću da sam vidio njezin životopis prije nego što sam je upoznao, pa sam točno znao što su joj prednosti", rekao je u razgovoru za Vogue.

Nakon što je dobila posao, postali su uredski susjedi. "Cijeli sam dan slušala taj nevjerojatan smijeh", rekla je MacKenzie Vogue. "Kako se ne bi zaljubila u taj smijeh?"

Jeff je rekao da je znao da se želi oženiti snalažljivom osobom.

"Nitko ne zna što misliš kad kažeš: 'Tražim snalažljivu ženu', rekao je Wiredu. "Ako kažem nekome da tražim ženu koja me može izvući iz zatvora iz Trećeg svijeta, počinju razmišljati o milijarderu Rossu Perotu"

MacKenzie je napravila prvi potez i pozvala Jeffa na ručak. Bili su zaručeni u roku od tri mjeseca, a oženjen u roku od šest.

Darovi ispod bora Gube bogatstvo Ekonomix Trgovci očajni: Kupci vraćaju 2,5 tone božićnih darova

Tada je Jeff rekao svojoj ženi o poslovnoj ideji. MacKenzie je rekla da, iako nije "poslovna osoba", mogla je čuti strast u glasu muža kad je progovorio. Sljedeće godine, 1994., napustile su svoje poslove i putovali u Seattle da osnuju Amazon.

MacKenzie je postala računovotkinja za Amazon, i bila je jedan od prvih zaposlenika tvrtke.

Do 1999. godine par je živio u maloj iznajmljenoj kući Seattleu, prenosi Wired. Danas posjeduju pet kuća diljem SAD-a, u Medini, Washingtonu, Beverly Hillsu, Van Hornu, Teksasu, DC i Manhattanu. Jeff je 25. najveći zemljoposjednik u SAD-u, prema Business Insideru.

No, do 2013., MacKenzie je i dalje vozila njihovih četvero djece u školu u svojoj Hondi, a zatim je ostavila Jeffa na poslu. Obiteljski prijatelj Danny Hillis izjavio je za Vogue da su Bezosi "tako normalni, blisko povezana obitelj, gotovo je abnormalno".

Jeff Bezos Jeff Bezos Ekonomix Najbogatiji je na svijetu, a radnici mu plaču dok rade

Obitelj se također pridržava prilično normalne rutine. Obitelj Bezos navodno započinje dan sa zdravim doručkom. Da provede više vremena s obitelji, Jeff nikada ne dogovara jutarnje sastanke.

Kada je u pitanju obrazovanje njihovih četvero djece, MacKenzie je ispričala Vogueu da je par pokušao s nizom strategija, uključujući "putovanja, eksperimente u kuhinji, inkubaciju pilića, pouke iz kineskog, program poduke iz matematike i puno sportskih aktivnosti s drugom djecom iz susjedstva. "

MacKenzie - nekadašnja pomoćnica Toni Morrison na koledžu - sada je romanopisac. Kada treba napisati, Bezos se povlači u svoj mali stan, gdje piše dok ne dođe vrijeme da doveze djecu iz škole. MacKenzie je rekla da joj je suprug "najbolji čitač".

Često bi ostavio druge planove zbog čitanja i pažljivog pregledavanja rukopisa njezinog prvog romana "Ispitivanje Luthera Albrighta". Za MacKenziein drugi roman, "Zamke", odlučila je ne podijeliti svoj rad sa suprugom dok ne završi.

Yang Huiyan - prva kineska milijarderka i vlasnica građevinske tvrtke Forbesova lista Ekonomix Prvi put je na listi najbogatijih - ima tek 36 godina

"Što prije završim, to prije mogu podijeliti s njim i razgovarati o tim likovima koji su zauzeli toliko prostora u mojoj glavi", rekla je Vogue.

Ipak, MacKenzie nije postala dio Amazonovog novog izdavačkog pothvata. "Zovemo je plijenom koji je pobjegao", rekao je Jeff Vogue.

MacKenzie je izjavila za Vogue da se njihove suprotstavljene osobnosti međusobno nadopunjuju. "On voli susretati ljude, on je vrlo društveni tip, zabave za mene mogu biti neugodne situacije, kratkoća razgovora, broj njih - nije mi baš ugodno", rekla je.

Tako su usklađeni da će Jeff često kupiti odjeću za MacKenzie, rekao je Vogue. "Katkad ću je nazvati i pitati: 'Koja je tvoja veličina?' i ona pita: 'Zašto? i ja kažem 'Nije te briga!' Oduševljava ju."

A izvršni direktor tvrtke Amazon rekao je da završava dan poslom kojeg njegova žena iznimno cijeni: pranje posuđa. "Prilično sam uvjeren da je to najseksi stvar koju radim", izjavio je Jeff.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.