Ekonomix
5982 prikaza

Ona je najmlađa milijarderka - s carstvom cipela

Milijarderka Anna Kasprzak
http://kasprzakdressage.com
Mlada bogatašica nije samo bogata nasljednica - ona je i olimpijska sportašica u dresurnom jahanju

Anna Kasprzak ima tek 29 godina, milijune na računu i milijarde koje ju tek čekaju kao nasljedstvo - što ju kvalificira za jednu od najbogatijih milenijalki svijeta.

Ta Dankinja nasljednica je carstva obuće ECCO, a čak i bez obiteljskog bogatstva spada u najimućnije s vlastitim netto vrijednošću od 1,1 milijardu dolara prema Forbesu.

Njen je djed Karl Toosbuy, koji je 1963. osnovao megapopularni brend cipela, a kao mlad je bio menadžer u tvornici obuće u Kopenhagenu. Prije pokretanja vlastitog biznisa, Karl i njegova supruga Birte objavili su oglas u lokalnim novinama s pitanje "tko nas želi?" kako bi privukli poslovne partnere i ulagače, u čemu su uspjeli.

Milijarderka Anna Kasprzak | Author: http://kasprzakdressage.com http://kasprzakdressage.com

Najveći boom dogodio se nakon ekspanzije na američko tržište 1994., kad je brend imenovan proizvođačem obuće godine.Tvrtka ECCO danas zarađuje 1,46 milijardi dolara u prodaji, piše Bussines Insider.

Anna je partner u obiteljskom kompaniji, zajedno sa svojom majkom Hanni Toosbuy Kasprzak i bratom Andréom Kasprzakom, no vođenje posla joj nije cijelodnevna preokupacija. 

Profesionalna jahačica

Bogata je nasljednica profesionalna jahačica i olimpijska sportašica koja se natječe u disciplini dresurnog jahanja, gdje je cilj jahača utrenirati konja da reagira na suptilne zapovijedi.

Milijarderka Anna Kasprzak | Author: http://kasprzakdressage.com http://kasprzakdressage.com

Dio je danske nacionalne momčadi s kojom putuje na internacionalna natjecanja, a njega web stranica prenosi priče o tim uspjesima. Osim toga, vodi i vlastitu staju za dresuru konja u danskom Haderslevu.

S bratom dijeli veliku ljubav prema sportu - on je bio profesionalni golfer koji se ECCO-u pridružio tek 2017. 

Anne ima kćer rođenu u proljeće 2018., no svoj privatni život ona želi držati podalje od medija u kojima jedino želi govoriti o konjima i cipelama.

Trgovina cipela ECCO | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

Tvrka ECCO danas posluje u 99 zemalja i zapošljava preko 20 tisuća ljudi

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.