Ekonomix
197 prikaza

Oni su novi superbogataši i sve ih banke žele za klijente

Mladi bogataš s puno novaca
Thinkstock
Superbogataši s najmanje deset milijardi dolara na računu nova su zlatna koka bankarskog svijeta

Banka JPMorgan ima novu dijamant na svojoj kruni. Naime, Mary Erdoes, izvršna direktorica upravljanja imovinom u navedenoj banci, objavila je da je njihovo upravljanje globalnim bogatstvom jedan od najperspektivnijih poslova u financijskom svijetu.

Razlog tog uspjeha krije se u činjenici da je JPMorgan na svoju stranu pridobio mnoštvo superbogataša. I to nastavlja činiti.

Erdoes tvrdi da JPMorgan posluje s 50 posto svjetskih milijardera, točnije s onima koji posjeduju minimalno 10 milijardi.

Prema njezinoj prezentaciji, banka u kojoj radi je glavni vjerovnik svjetskih "velikih obitelji", sa 110 milijardi dolara sredstava u toj skupini. 

JPMorgan kreditira sa sve većim svotama svoje bogate klijente, pa je globalni posao upravljanja bogatstvom svojim klijentima odobrio 113 milijardi u kreditima, dok imaju 147 milijardi dolara depozita, piše Business Insider.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.