Ekonomix
2813 prikaza

Ovo su sjajne ideje kako možete zaraditi preko ljeta

Grupa studenata
Thinkstock
Umjesto izležavanja na plaži uložite vaše vrijeme i trud u pokretanje vlastitog biznisa

Ljeto donosi povećanu potražnju sezonskih radnika, no financijski stručnjaci savjetuju da ljeto iskoristite za pokretanje vlastitog posla koji vam može donositi zaradu tijekom cijele godine.

Video igre

PC dominira svijetom video igara, no igre za konzole i dalje su tražene na tržištu. Ako na tavanu ili podrumu imate kutiju punu starih video igara, vrijeme je da ih organizirate i ponudite na jednoj od mnogih online trgovine. Nostalgične igre, poput The Legend of Zelda: Ocarina of Time, mogu postići visoku cijenu. 

Kako bi bili uspješni, morate poznavati potrebe tržišta. Možete početi sortiranjem vaših video igara, a kako bi imali što veću ponudu, pretražite lokalne buvljake. 

Vaš posao možete promovirati na Facebooku i ostalim društvenim mrežama koje koristite. 

Dizajnirajte majice

Ako nikada prije niste vodili svoj posao, dizajn i prodaja majica odličan je početak. Potencijal na tržištu je velik jer gotovo svi nose obične majice s kratkim rukavima. 

Zapamtite da kupci žele majicu koja će se isticati ili podržavati njihovu ideologiju. Izaberite nekoliko dizajna za majice i postavite njihove fotografije na stranice poput GoSpaces.com. Alat je besplatan, a ima veliku bazu korisnika. 

Etsy

Ako ste kreativni i volite izrađivati stvari, Etsy je savršen alat za vas. Putem Etsyja vaši radovi poput slika, nakita, odjeće, postaju dostupni svima. Vi određujete cijenu proizvoda, a koliko ćete zaraditi ovisi o tome koliko će kupcima svidjeti vaše rukotvorine.

Napišite knjigu

Amazon Kindle Direct Publishing je fantastičan alat za sve pisce koji traže priliku za probiti se na tržištu. Iako su cijene ovakvih knjiga obično niske, potencijal je golem. Imate pristup milijunima ljudi diljem svijeta. 

Ova poslovna ideja nije idealna za brzu zaradu, no ako volite pisati korak je u pravom smjeru.

Servis za čišćenje

Svi želimo živjeti u besprijekorno čistom domu, ali teško je to ostvariti balansiraš između više odgovornosti. 

Pokrenuti servis za čišćenje je nevjerojatno lako. Samo trebate napraviti stranicu na kojoj ćete oglasiti usluge i taj link podijeliti na raznim Facebook grupama, forumima ili oglasnim pločama. Ponudite li nekoliko besplatnih ili jeftinijih čišćenja u zamjenu za recenziju, vaš posao bi mogao dobiti nagli poticaj.

Poduzetništvo nije posao kojim se bavite od 9 do 5 i sve ove ideje će od vas tražiti više vremena i emotivnog ulaganja od običnog ljetnog posla. No, s druge strane, mogu biti put prema vašem samostalnom financiranju na kojem ćete imati sjajne prilike za učenje. I bolje će izgledati na životopisu od nekog konobarenja. Studenti su i u sjajnoj prilici da riskiraju i testiraju svoje poduzetničke ideje. Ne uspije li vaš projekt, već dolaskom jeseni vraćate se knjigama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.