Ekonomix
488 prikaza

Piroške i burek u Sydneyu - Mlinar otvorio prvu pekarnicu u Australiji

Mlinar u Munchenu
DPA/PIXSELL
Prvi australijski Mlinar caffe posluje u Wetherill Park Shopping Centru u Sydneyju, a u ponudi je asortiman poznat i hrvatskim potrošačima

Tvrtka BPS Foodservices otvorila je u sklopu jednog trgovačkog centra u Sydneyju Mlinarovu pekarnicu, koja bi trebala biti prva u lancu Mlinarovih franšiza u Austriji, objavili su u četvrtak iz Mlinara.

Nakon Sydneyja u planu je i prodavaonica u Melbourneu, a poslije toga mreža će se širiti i na ostale države, najavljuju iz Mlinara.

Lanac Mlinarovih franšiza na australijskom kontinentu razvija tvrtka BPS Foodservices, braće Ivana i Eddya Bosnara.

Prvi australijski Mlinar caffe posluje u Wetherill Park Shopping Centru u Sydneyju, a u ponudi je asortiman poznat i hrvatskim potrošačima, kažu iz Mlinara, navodeći kako roba iz njihove tvornice u Zagrebu do Sydneya putuje 36 dana. 

S partnerima koji su prethodnih godina u Australiju uvozili pekarske proizvode Mlinar je razvio vrlo uspješan posao, uspjeli su asortiman predstaviti i približiti velikom broju potrošača u trgovačkim lancima, pa je franšiza bila logičan nastavak suradnje, ističu iz te tvrtke.

Dodaju i da su godinu dana prije otvaranja Mlinarovi stručnjaci u Australiji istraživali očekivanja, trendove i kupovne navike građana "i bili su iskreno iznenađeni činjenicom koliko dobro lokalni kupci poznaju pekarski asortiman iz Hrvatske".

Prije godinu dana Mlinar je iskoračio i na njemačko tržište, otvaranjem prve pekarnice u Muenchenu. Od prije tri godine tvrtka je prisutna i u Mađarskoj, od 2012. posluje i na slovenskom tržištu, a prema pisanju medija, uskoro bi trebala biti otvoren i prvi Mlinar u Saudijskoj Arabiji.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.