Ekonomix
28001 prikaza

Rockefeller je umro - ona je sada najstarija milijarderka

Najstarija milijarderka na svijetu
Pinterest
"Čokoladna udovica" ujedno je i 29. najbogatija osoba na svijetu i četvrta najbogatija žena

Maria Franca Fissolo, Talijanka i udovica muškarca koji je svoje carstvo izgradio zahvaljujući Nutelli, sada je najstarija svjetska milijarderka u dobi od 99 godina. Milijarder i filantrop David Rockefeller tu je titulu držao do 20. ožujka 2017. - kad je preminuo u dobi od 101 godine.

Rockefeller je umro upravo u vrijeme objave tradicionalne Forbesove godišnje liste svjetskih milijardera, a prema njoj je Fissolo, čiji se imetak procjenjuje na 26,2 milijarde dolara -29. najbogatija osoba na svijetu. Također, ona je i četvrta najbogatija žena svijeta.

Michele Ferrero, njen pokojni suprug koji je umro 2015. , bio je tvorac kompanije koja je kreirala Nutellu, Kinder čokoladu, Tic-Tac i Ferrero Rocher.

Nutella | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL

Par se vjenčao 1962., a nakon njegove smrti, tvrtka nije otišla iz obiteljskih uzda. Njihovi sinovi, Giovani i Pietro Ferrero preuzeli su tvrtku 1987. Iako je Pietro preminuo, 2011., Giovanni i danas vodi poslovanje.

Tvrtka je osnovana 1940. kad su roditelji Michele Ferrera, Piera i Pietro, pretvorili svoju slastičarnu u tvornicu. Tvrtka se 1950-ih počela širiti izvan Italije, prema Njemačkoj i Francuskoj, a danas posjeduju tvornice diljem svijeta. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.