Ekonomix
5917 prikaza

'Teške' su milijune: Najbogatije manekenke na svijetu

Victoria's Secret Fashion Show
Press Association/PIXSELL
Tijekom svojih bogatih karijera zaradile su desetke milijuna dolara

Na nedavno završenoj 21. modnoj reviji Victoria's Secreta održanoj prošlog tjedna u Parizu, zaljubljenici u visoku modu mogli su vidjeti neke od najljepših žena današnjice. Ono što je manje poznato je činjenica da visoka moda pruža odličnu priliku za dobru zaradu.

Portal Allday poredao je 11 Victorijinih anđela s najvećom zaradom tijekom karijere.

11. Bella Hadid

Bella Hadid | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Istina je da je još uvijek u sjeni bogatije sestre, ali Bella je već sada jedna od najpoznatijih modela na svijetu. Ima više od 8 milijun sljedbenika na Instagramu i vrijedna je oko 3 milijuna dolara.

10. Martha Hunt

Martha Hunt | Author: REUTERS REUTERS

Mlađi poklonici visoke mode vjerojatno se neće sjetiti tko je Martha Hunt, ali vjerojatno ste je vidjeli u spotu za pjesmu Bad Blood američke pjevačice Taylor Swift. Danas 27-godišnja Martha nosila je revije Michaela Korsa, za London Fog i druge poznate marke. Do sad je zaradila nešto više od 3 milijuna dolara.

9. Jasmine Tookes

Jasmine Tookes | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Jasmine je dospjela u svjetske medije ove godine kada je postala tek treća tamnoputa manekenka kojoj je povjereno nošenje Fantasy Bra. Slavni grudnjak ukrašen dijamantima vrijedi više od 3 milijuna dolara, ali to je ipak manje nego što je ona zaradila, a tijekom karijere zaradila je nešto više od 5 milijuna dolara.

8. Taylor Hill

Taylor Hill | Author: REUTERS REUTERS

21-godišnja manekenka već je dospjela na Forbesovu listu najplaćenijih modela. Pretpostavlja se da je do sad zaradila više od 6 milijuna dolara.

7. Lily Aldridge

Lily Aldridge | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL

S napunjenom 31 godinom, Lily je već starija gospođa u okvirima Victoria's Secreta. Udana je za pjevača Caleba Followhilla, ali je zbog pojavljivanja u kampanja za Bvlgari i druge luksuzne marke zaradila oko 8 milijun dolara tijekom karijere.

6. Gigi Hadid

Gigi Hadid | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Starija sestra Hadid visoko je postavila letvicu svojoj mlađoj sestri. Osim što već redovito nosi za Victoria's Secret, zaštitno je lice Tommyja Hilfigera. Tijekom svoje karijere zaradila je oko 13 milijuna dolara.

5. Joan Smalls

Joan Smalls | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL

Visoka Portorikanka jedna je od najpoznatijih manekenki na svijetu. Osim što je poznata po nošenju revija, ona je i prva Latinoamerikanka koja je zastupala luksuznu kozmetiku Estee Lauder. Zbog svega toga je zaradila više od 16 milijun dolara u svojoj karijeri.

4. Kendall Jenner

Kendall Jenner | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Njezino osobno bogatstvo procjenjuje se na 18 milijun dolara, a svjetsku slavu može zahvaliti milijunima sljedbenika na društvenim mrežama. Samo na Instagramu ima 70 milijun obožavatelja.

3. Liu Wen

Liu Wen | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

U SAD-u nije pretjerano poznata, ali 2013. godine bila je najplaćenija manekenka na svijetu prema Forbesovoj listi. Tijekom svoje karijere zaradila je oko 35 milijuna dolara.

2. Alessandra Ambrosio

Alessandra Ambrosio | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Seksipilna bomba iz Brazila jedna je od najpoznatijih manekenki koje su ikad nosile reviju Victoria's Secreta. Prije deset godina postala je prva glasnogovornica sada već legendarne marke PINK, ali je otad krenula u samostalne poslovne vode. Procjenjuje se da je do sad zaradila oko 60 milijuna dolara, a samo ove godine je zaradila oko 5 milijuna dolara.

1. Adriana Lima

Adriana Lima | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Zajedno s Allesandrom, Adriana je zatvarala ovogodišnju parišku reviju Victoria's Secreta. Victorijin anđeo postala je već 2000. godine, a otad je radila za Maybelline, Vogue Eyewear i IWC Watches. Zahvaljujući svemu tome, zaradila je više od 75 milijun dolara.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Srećko Tikvenjak
    sting 19:23 26.Prosinac 2016.

    šta p...a radi.....! hoda gola i milijune zarađuje....!