Ekonomix
278 prikaza

Uspjeh Borova: Hrvatske balerinke već se prodaju u Švedskoj

Balerinke iz Borova
Marko Mrkonjić (PIXSELL)
Ova proljetna cipela, namijenjena ljepšem spolu, već se nosi po Lijepoj Našoj

Ulazak na glavnu kapiju Borova, nekadašnjeg giganta obućarske proizvodnje u bivšoj državi koji je zapošljavao više od 20.000 radnika, odmah podsjeća na razinu razaranja koju je Vukovar proživio 1991.

Još su vidljive urušene, teško oštećene i zapaljene zgrade raznih pogona, dok je dio nekadašnjeg tvorničkog kruga zarastao u visoku travu. Među tim zgradama nalazi se i zgrada Borovo Kožne obuće koja u ratnim razaranjima nije pretrpjela tolike štete.

U tim uvjetima radnici vukovarske tvrtke Borovo proizvode na stotine modela obuće koji se prodaju širom Hrvatske. Međutim, ovogodišnja proljetna kolekcija balerinki, koja nosi naziv My Ballerinas, već se sada može ubrojiti među najuspješnije poslijeratne kolekcije obuće iz Borova. 

Ova proljetna cipela, namijenjena ljepšem spolu, već se nosi po Lijepoj Našoj, ali i u inozemstvu. Kolekcija My Ballerinas, koju su dizajnirale Hana Ciliga i Andrea Roškar, svoje tržište pronašla je i u Švedskoj.

"Nakon svega mogu slobodno reći da sam zadovoljna krajnjim proizvodom koji je prije svega namijenjen za proljeće. Cipele su lagane, udobne, kvalitetne i u konačnici lake za održavanje", kaže Roškar govoreći o proizvodu koji je odmah naišao na veliki odjek i u cijeloj Hrvatskoj. 

Dodaje da je kolekcija My Ballerinas nastala prema starijem osnovnom modelu koji je dodatno unaprijeđen, dorađen i na koji je dodan niz detalja. Njezina kolegica, dizajnerica Ciliga, dodaje da su balerinke uvijek imale posebno mjesto u ženskom ormaru, ali i kako su često nepravedno zapostavljene.

Cijelu reportažu o velikom uspjehu Borova pročitajte na vecernji.hr.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.