Ekonomix
89 prikaza

Uzmite besplatnih 50 EUR i trgujte dionicama najpopularnije tehnološke kompanije

Intel
REUTERS

Od 15. siječnja 2016. godine, cijena dionica Intela je porasla oko 25% i čini se da ova kompanija polako ostavlja loš period iza sebe.

Fortrade, svim čitateljima Express-a, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Intela, jedne od najpoznatijih tehnoloških kompanija na svijetu.

Besplatnih 50 EUR za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Rekordan rast dionica u poslednjih 15 godina

Prije dva tjedna, izvršni direktor Intela je najavio da očekuje rast prodaje u trećem kvartalu fiskalne godine budući da snabdjevači dijelova za osobna računala obnavljaju svoje zalihe. Ova lijepa vijest utjecala je na rast vrijednosti dionica Intela te je cijena, sredinom rujna, dostigla 38 dolara, što je najviša postignuta cijena u zadnjih 15 godina.

Besplatnih 50 EUR za trgovanje cijenom dionica Intela možete preuzeti ovdje.

Intel i Apple

Druga pozitivna vijest jeste što se Intelove komponente nalaze i u iPhone 7 modelu telefona kompanije Apple. Intel ima četiri važne komponente unutar ovog telefona – dva primopredajnika i po jedan čip i modem. Zahvaljujući ovome, analitičari očekuju budući porast prodaje.

Međutim, kako izvještava Bloomberg, Intel priprema i druga iznenađenja i citirajući izvršnog direktora navodi da ova kompanija namjerava napraviti proboj u sferi dronova, robota, ali i klima uređaja.

Besplatnih 50 EUR za trgovanje cijenom dionica Intela možete preuzeti ovdje.

Poslovni rezultati Intela

Suštinski gledano, ova kompanija ima razloga da vjeruje u bolju budućnost. 

U srpnju 2016. godine, Intel je iznenadio analitičare kad je izvijestio o prihodima za drugi kvartal od 13,5 milijardi dolara, što je 3% više u odnosu na isti period godinu dana ranije

Za treći kvartal, očekivanja kompanije su prilično velika s projiciranim prihodima od prodaje od 15,6 milijardi dolara što bi nadmašilo rezultate drugog kvartala za 15%

Za ovu godinu, očekivanje je da ukupna prodaja dostigne 58,617 milijardi dolara što bi bio rast od 5,9% u odnosu na 2015. godinu

Besplatnih 50 EUR za trgovanje cijenom dionica Intela možete preuzeti ovdje.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.