Ekonomix
688 prikaza

Vjeruju u Rimca: Porsche kupio udio u Rimčevoj tvrtki

Mate Rimac
Petar Glebov (PIXSELL)
Porsche želi ojačati svoj segment proizvodnje električnih sportskih automobila, a partnera za to pronašli su u kompaniji Mate Rimca

Porsche je investirao u tvrtku Rimac Automobili, orijentiranu na razvoj tehnologije i električnih automobila.

Kako navode u službenom priopćenju, kupnjom manjinskog udjela od 10 posto u mladoj kompaniji, Porsche želi osnažiti svoj segment proizvodnje u tom segmentu. 

Izrazito obećavajuće ideje i pristup razvoju

Kompanija koju je Mate Rimac pokrenuo iz svoje garaže 2009. godine, s vizijom proizvodnje sportskih automobila na električni pogon nedavno je na Geneva Motor Showu u ožujku ove godine predstavila hiperautomobil C_Two koji razvija 1914 konjskih snaga i 2300 Nm okretnog momenta, a do 100 kilometara na sat stiže za 1,97 sekundi.

Rimčev c2 Monstrum Tehno Rimčev "C2": Električna mrcina juri 412 na sat

Maksimalna brzina je 412 km/h, a kapacitet baterije od 120kwH omogućava autonomiju od 650 kilometara.

"Razvojem čistokrvnih električnih supersportskih dvosjeda predstavljenih u Ženevi, Concept One i C Two, Rimac Automobili su demonstrirali svoje sposobnosti u području elektromobilnosti", ističu u priopćenju.

"Osjećamo da njihove ideje i pristup u razvoju su izuzetno obećavajuće, i upravo zbog toga se nadamo da ćemo ući u intenzivnu suradnju u obliku razvojnog partnerstva", navode iz Porschea. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.