Ekonomix
1097 prikaza

Vlasnici apartmana ovoga ljeta više zovu nas nego mi njih

Apartmani na Korčuli
Sanjin Strukic/PIXSELL
Prvi sam put doživio da vlasnica gnjevno reagira jer smo odabrali konkurenciju. Dosad, ako bi bili osorni, bili su bahati izgovarajući da ako mi ne možemo, ima tko može

Šesto naše ljeto draga i ja smo konačno uspjeli rezervirati apartman u Svetoj Nedilji na Hvaru, koji smo uočili u prvim mjesecima ljubavi. Jedan je to od onih čija vlasnica na Apartmaniji uopće ne označava koji su dani slobodni, a koji zauzeti jer svi su rasprodani - godinama. Unaprijed. Booking joj ne treba.

Reda radi, javimo joj se svake godine. Za svaki slučaj. I ove smo godine poslali mail, čisto da nam duša bude mirna, i ove nam je godine vlasnica zahvalila na interesu i odgovorila da je sve puno. No jedan od njenih apartmana ove godine prvi put vidjesmo na Bookingu. Kraj rečenice skoro da zaslužuje uskličnik.

Kako se već godinama dopisujemo, mailali smo da bismo radije platili izravno njoj. U takvim se situacijama podrazumijeva mali popust, naravno da ga je ponudila. Nismo reagirali, što se kaže, iste sekunde, pa nas je dan poslije nazvala. Dakle, popusta je diljem Jadrana taman toliko da nismo odmah prihvatili ponudu za apartman koji priželjkujemo godinama.

Kategorizacija apartmana i soba | Author: Grgo Jelavic (PIXSELL) Grgo Jelavic (PIXSELL)

Podrazumijeva se da se iz ove epizode ne može vidjeti kakva će biti sezona, ali prijavljujem da je ovo prvo ljeto u kojem su vlasnici apartmana više zvali nas nego mi njih. Sve do ove sezone češće nam uopće ne bi odgovorili na mail ili se javili na telefon nego što bi odgovorili. Sve do ovoga ljeta nikad nas nitko ne bi nazvao ako najkasnije za koji sat ne bismo prihvatili ponudu. Ovoga ljeta neki su zvali ili mailali i po dva, tri puta. Za zapisnik, prvi sam put doživio i da vlasnica gnjevno reagira jer smo odabrali konkurenciju. Sve do ove sezone, ako bi bili osorni, bili su bahati izgovarajući da ako mi ne možemo ili nećemo platiti, ima tko može ili hoće.

Kako sam napisao prije koji tjedan, za ljude koji vole, ili makar pristaju sami kuhati, cijena smještaja nije problem. Uvijek se nešto nađe. I onda čovjek još samo mora pripaziti da u dućanu ne stane na previše mina. Recimo, na polici ne piše koliko košta deset deka badema, staviš u košaricu, dobro, platit ćeš znatno više nego na kopnu, pa na blagajni skužiš da su te odrali sedam eura. Ako je sir ili salama na popustu, moraš naglasiti prodavaču da je na popustu jer otkuca redovnu cijenu.

Čekamo da statističari kažu svoje. No odoka, ako sezona potuče sve rekorde ili bude tu negdje, ove će godine to biti uz dosta "škripanja".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 16:06 18.Kolovoz 2023.

    hdz nece da smanji pdv