Ekonomix
1706 prikaza

Zbog ova tri hobija u CV-ju imate veće šanse za posao

Razgovor za posao
Thinkstock
Hobi može dobro utjecati na vaše psihičko zdravlje, ali vam isto tako može pomoći da dobijete posao iz snova

Izuzetno je važno dio slobodnog vremena odvojiti za hobije, tj. stvari koje volite. Na taj način možete se povezati sami sa sobom, s prijateljima i obitelji, te biti mirniji i sretniji. 

Većina hobija će vas naučiti kako se opustiti, dok ćete istodobno naučiti nove stvari i razviti nove vještine. Ali ono što je još važnije jest da će vam neki od hobija dobro doći na poslu.

Donosimo vam stoga tri hobija koji vam mogu pomoću da razvijete važne sposobnosti koje će se sjajno istaknuti na životopisu, bez da se posebno trudite.

1. Vođenje bloga

Kad se prijavite za posao, velika je šansa da će vas potencijalni poslodavci 'proguglati'. Jedan od najboljih načina da povećate šanse da vas pozovu na razgovor za posao jest da se istaknete tijekom te faze, a to ćete najbolje učiniti ako imate i održavate profesionalni blog i prisutni ste na društvenim medijima.

Pokažite da imate aktivan i zanimljiv život i izvan ureda, a zapamtite i da blogeri imaju više šanse da ih zamijete i sami poslodavci i ponude im posao, bez zamornog procesa prijave za posao. Isto tako, budući šef odmah može vidjeti neka vaša umijeća, od dizajna bloga do pisanja.

Nemojte zanemariti ni činjenicu da blog pruža uvid u vašu osobnost. To je važno zato što poslodavci često na kraju izabiru između nekoliko sličnih kandidata, te će odabrati onog koji im se toliko sviđa da se mogu zamisliti kao prijatelji s novim radnikom.

Vaš blog bi trebao biti profesionalan (nemojte objavljivati fotografije koje ne biste voljeli da vide vaši roditelji, te se nemojte svađati s komentatorima), ali trebali biste pokazati i da ste pametni, motivirani i zanimljiva osoba.

2. Putovanja

Djevojka putuje | Author: Thinkstock Thinkstock

Ako ste se upravo vratili s puta po Aziji ili ste proveli pola godine radeći za humanitarnu organizaciju u Africi, obavezno to istaknite u životopisu i molbi za posao.

Putovali ste, ali ste sad ovdje i spremni ste za nove radne pobjede. I zato nema potrebe da krijete kako ste proveli to vrijeme.

Nekoć su se putovanja smatrala neozbiljnima, dok se danas smatraju pametnim dodatkom. Drugim riječima, vrijeme koje ste proveli planinareći ili obilazeći zabite, razrušene gradove istočne Europe, djelovat će itekako poželjno pri zapošljavanju.

Poslodavci trebaju iskusne radnike koji se osjećaju ugodno kad su okruženi drugim kulturama, te se ne boje krenuti u nepoznato i upoznavati nove stvari.

Ako ste planirali i financirali putovanje (ali i tijekom njega vodili financije), onda vjerojatno imate organizacijske sposobnosti i dobri ste s novcima. 

3. Ekipni sportovi

Sudjelovanje u timskom sportu ili aktivnosti, kao što su nogomet ili odbojka, produbljuje osobni osjećaj važnosti i značaja. Ali isto tako znači da znate dobro funkcionirati s drugima, na terenu, ali i izvan njega.

Sport vas također može naučiti kako da se usredotočite na ciljeve skupine, čak i ako to znači da ćete ići nauštrb vlastitima, piše Business Insisder.

Ovakve aktivnosti će vas naučiti predanosti (jer nećete moći, kao s teretanom, jednostavno ne otići kad god vam se ne bude išlo, budući da će drugi ovisiti o vama), što je kvaliteta koju cijene svi poslodavci.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.