Top News
1920 prikaza

Najveći genij današnjice: Umro Stephen Hawking

Komentari 3 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 17:32 14.Ožujak 2018.

    vidi ti kako je sagan pametan! a prije nekih 600 godina, njemački kardinal nikola kuzanski iznosi pretpostavku da „svemir nema središte ni obod“ i tako mu, pet stoljeća prije Kozmološkog principa astrofizičara E. A. Milnea, pridaje izotropično svojstvo, tj. „tipičnom ... prikaži još!nom promatraču na bilo kojoj galaktici, svemir izgleda isti u svim smjerovima“ (astrofizičara S. Weinberga). kardinal je to napisao sto godina prije kopernikova "de revolutionibusa", ali odakle bi vi znali za to :-)

  • vjaceslav 17:16 14.Ožujak 2018.

    carl sagan "ovo je također i knjiga o bogu . . ili o odsutnosti boga. . hawking se upušta u traganje za odgovorom na einstenovo pitanje- je li bog imao kakav izbor prigodom stvaranja svemira? i hawking dolazi do odgovora ... prikaži još!a 'svemir bez ruba u prostoru, bez početka i kraja u vremenu, svemir je u kojum za stvoritelja nema mjesta'. (uvod u kratku povijest vremena)

  • vjaceslav 17:44 14.Ožujak 2018.

    kepler je znao za "docra ignorantia"(1440.) knjigu kardinala kuzanskog,kojemu u svome prvom djelu "mysterium cosmographicum" (1596.) odaje pohvalu zbog odbacivanja kružnica kao savršenih putanja planeta. kopernik je ostao vjeran aristotelu i zadržao je kružnice, ali, što je najgore, galileo, koji ... prikaži još!ji je bio suvremenik keplera nije prihvatio njegove pakružnice, a dopisivao se s njime.

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.