Style
8484 prikaza

Na ovoj ribarnici tuna se prodaje za milijune

Komentari 7 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 18:50 11.Siječanj 2018.

    Smrdljiva tuna-probao sam je na bar 10 načina.K+ hrenovke su delicija za nju,jer nemaju zadah po toj smrdljivoj ribetini.Miris me podsjeća na neopranu stidnicu po zimi-fuuuj-

  • Tomoyuki_Yamashita 20:57 16.Siječanj 2018.

    Turisti mogu ući tek nakon 10h u dio tržnice gdje se riba prodaje izložena kao i u Hrvatskoj, ali u dio gdje se održavaju aukcije (3-5 puta tjedno, ovisi o praznicima, ulovu i sl.) može ući samo 120 sretnika koji ... prikaži još! dođu između 2 i 3h ujutro i dobiju zeleni ili žuti reflektirajući prsluk (kojih je, pogađate, točno 60 svakih). Turisti tada sjede na podu u jednoj dvorani i čekaju do 5:30/5:45 i tada ih uniformirani čuvari, s bijelim rukavicama vode kroz tržnicu do dvorane u kojoj se održava aukcija.

  • Tomoyuki_Yamashita 21:08 16.Siječanj 2018.

    Taj obilazak za turiste je BESPLATAN, i to je jako lijepo iskustvo. Jedan aukcionar(oni zovu wholesaler-kupac tune) je vodič, ispriča povijest tržnice i aukcije, od kada i zašto se jede sirova riba, kakva tuna je najkvalitetnija i kakva tuna se ... prikaži još! prodaje. Ono što stvarno šokira, tuna se prodaje smrznuta na -60℃, dobar dio chefova kupuje upravo takvu tunu i njima je kao najvećim stručnjacima gotovo nemoguće uočiti razliku između takve i svježe tune.

  • Tomoyuki_Yamashita 21:04 16.Siječanj 2018.

    Put do dvorane traje i desetak minuta, hoda se u koloni i svako malo se staje jer tržnica je ogromna i zapravo je u 6h ujutro najživlje jer tada dolaze chefovi najboljih restorana, a prodavači jure s viličarima.Tunu prodavači kupuju ... prikaži još! na aukcijama, i zanimljivo je da su za našu mislili da je iz Grčke, jer Croatia izgovaraju Kriša, pa sam im objasnio odakle je (uglavnom, najbolja s Mediterana i zadovoljni su kvalitetom, iako naša najbolja ima max. ocjenu 6/10, a japanska jedino zna biti 10/10).

  • Tomoyuki_Yamashita 21:13 16.Siječanj 2018.

    Smrznuta je zato jer dolazi iz cijelog svijeta (vodič je nabrojao 15-ak zemalja i Mediteran, i posebno je spomenuo Hrvatsku jer sam ga zapričao prije toga na kafe aparatu, obećao je doći u HR s obitelji). Japanski brodovi na pučini ... prikaži još! provedu najmanjanje mjesec dana u prosjeku oko dva-tri mjeseca dok ne napune brod divljom tunom). Kvalitetu procjenjuju opipavanjem mesa kod repa (rep je odrezan) i moraju procijeniti masnoću. Najbolja tuna mora biti masna, ali ne premasna.

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.