Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
"Politička sloboda najveća je prednost ovog vremena u odnosu na ono, odnosno, tadašnja nesloboda najveća je mana u odnosu na današnju slobodu."
Dobro rečeno!
Kult ličnosti. Zamislite da sad slavimo Tuđmanov rođendan kao nacionalni državni praznik. Što se tiče onih koji tvrde da je za vrijeme Juge sve bilo bolje, komentirati ću stihom iz Balaševićeve pjesme: "slike su bljeđe i bljeđe, pa lijepe potiskuju ... prikaži još! ružne". Ili što bi Gabi Novak pjevala: "pamtim samo sretne dane". Ja se, eto, sjećam i loših i ružnih stvari i nije istina da se tada živjelo bolje. Zadaće sam, npr, pisao pod svjetlom svijeće, zbog onih poznatih redukcija struje, danas nezamislivo.
"Politička sloboda najveća je prednost ovog vremena u odnosu na ono, odnosno, tadašnja nesloboda najveća je mana u odnosu na današnju slobodu."
Dobro rečeno!
"Jugoslavenski su filmovi dobivali nagrade u Veneciji, Berlinu, Cannesu, Karlovym Varima, pa čak i Oscara."
"Crni val" (u Srbiji) je kritizirao društvo i pokupio je puno nagrada.
Ali koliko filmova je zabranjeno, kako su prolazili njihovi autori?
(Npr. autor "Plastičnog Isusa".)
SFRJ bila je propuštena šansa.jer šansusu su uništavali unitarizam i eparatizam.Bez prave demokracije obje bolesne težnje su neuništive,a demokracije ne može biti bez stručnih i odgovornih ljudi.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
"Politička sloboda najveća je prednost ovog vremena u odnosu na ono, odnosno, tadašnja nesloboda najveća je mana u odnosu na današnju slobodu." Dobro rečeno!
Kult ličnosti. Zamislite da sad slavimo Tuđmanov rođendan kao nacionalni državni praznik. Što se tiče onih koji tvrde da je za vrijeme Juge sve bilo bolje, komentirati ću stihom iz Balaševićeve pjesme: "slike su bljeđe i bljeđe, pa lijepe potiskuju ... prikaži još! ružne". Ili što bi Gabi Novak pjevala: "pamtim samo sretne dane". Ja se, eto, sjećam i loših i ružnih stvari i nije istina da se tada živjelo bolje. Zadaće sam, npr, pisao pod svjetlom svijeće, zbog onih poznatih redukcija struje, danas nezamislivo.
"Politička sloboda najveća je prednost ovog vremena u odnosu na ono, odnosno, tadašnja nesloboda najveća je mana u odnosu na današnju slobodu." Dobro rečeno!
"Jugoslavenski su filmovi dobivali nagrade u Veneciji, Berlinu, Cannesu, Karlovym Varima, pa čak i Oscara." "Crni val" (u Srbiji) je kritizirao društvo i pokupio je puno nagrada. Ali koliko filmova je zabranjeno, kako su prolazili njihovi autori? (Npr. autor "Plastičnog Isusa".)
sloboda podobnih a ne sposobnih hdzenjari začepi
Ja priznam da žalim za Jugom jer se puno bolje živjelo. Za obitelji je život bio puno kvalitetniji.
SFRJ bila je propuštena šansa.jer šansusu su uništavali unitarizam i eparatizam.Bez prave demokracije obje bolesne težnje su neuništive,a demokracije ne može biti bez stručnih i odgovornih ljudi.