Kultura
1278 prikaza

10 najboljih glazbenih festivala u Europi... za koje niste čuli!

MS Dockville
Facebook
Od ravea u napuštenom poljskom rudniku do krijesova u bugarskim planinama, ovi malo poznati festivali sjajan su izgovor da proučite nove glazbene krajeve

Vjerojatno ništa toliko ne privlači ljetni ugođaj kao glazbeni festivali. Bilo da ste se zasitili domaćih, ili će vam tek oni otvoriti apetit, a želite i malo putovati, evo što se nudi u ostatku Europe.

Meadows in the Mountains, Bugarska

S ludom kamperskom vibrom, vatricom, malim pozornicama i ptičicama na drveću, ovaj festival je posljednjih pet godina dobio naziv jednoh čarobnog iskustva. Smješten je u bujnom krajoliku Rodopi planina, a mogla bi vas privući poznata imena underground scene: Quantic, Jane Fitz, Al Dobson i Mo Kolours.

www.meadowsinthemountains.com

Festiwal Tauron Nowa Muzyka, Poljska

Tauron festival | Author: Youtube Youtube

Zvuči kao početak lošeg horora - grupa klinaca upala je u napušten rudnik i tu su pripremili rave. No to je mjesto gdje se ovaj avant-garde glazbeni festival odvija, u srcu Katowica. Nastupit će Tyler the Creator, Fatima Jeff Mills.

www.festiwalnowamuzyka.pl

 

Southern Soul Festival, Crna Gora

Sunce, more i soul na ovom chill-out festivalu treću godinu zaredom sigurno će privući mnogo ljubitelja soula, koji će uživati u više od 40 nastupa na tri pozornice, i to u glazbi skladatelja poput Doriana Concepta, Romare, Matthew Haslall kvinteta i Ellipticsa.

www.southernsoulfestival.me

Mandrea Music Festival, Italija

Možete se rashladiti u podnožju Dolomitskiih Alpi na ovom dub i reggae festivalu. Mad Professor i Max Romeo su glavni izvođači ovog festivala koji je u jednakoj mjeri značajan po proučavanju glazbe kao i okružja u kojem se odvija. Festival se događa uz jezero Gardu - najveće u Italiji.

mandreafestival.com

Festival Yeah!, Francuska

Feastival Yeah | Author: Facebook Facebook

Ovo je festivalska beba DJ-a i producenta Laurenta Garniera. Riječ je o opuštenom, Boutique festivalu u francuskom gradu Lourmarin. Ovdje nećete naletjeti na cjelonoćni rave, nego na dobru zabavu, hranu i glazbu u kojoj možete uživati s prijateljima i obitelji. Nastupat će indie electro, rock i folk izvođači, te nekoliko DJ-a.

festivalyeah.fr

Træna Festival, Norveška

Ako dođete na ovaj festival masovno ćete povećati populaciju jedne od najmanjih općina u Norveškoj. Svih 500 stanovnika nekako sudjeluje u ovom otočnom događaju, punom žestoke norveške glazbe, uključujući i melodični elektro-pop Emilije Nicolas i razbijačke zvukove KUUK-a. Ovaj festival je možda malo previše za prosječne posjetitelje festivala, ali je i sjajan izgovor da posjetite ovu predivnu divljinu.

trena.net

MS Dockville, Njemačka

MS Dockville | Author: Facebook Facebook

Ni približno poznat kao neki drugi njemački festivali, ovaj glazbeno-umjetnički festival odvija se na riječnom otoku Wilhelmsburgu u Hamburgu. Festival je pun šarenih instalacija i umjetnina, a indie party djeca iz cijelog svijeta će uživati u nastupima Interpola, Django Djangoa, Cariboua i drugih.

msdockville.de

Flow Festival, Slovenija

Iako je prvotno započeo u Helsinkiju, Flow će ove godine prvi puta biti u Sloveniji. Naime na sestrinskom izdanju festivala u tvornici iz 19. stoljeća u Ljubljani, oduševit će vas Metronomy, Pet Shop Boys i Roisin Murphy.

flowfestival.si

Into the Valley, Švedska

Into the Valley | Author: Facebook Facebook

Nemoguće je riječima opisati prirodni amfiteatar Dalhallu - bivši kameleon u Švedskoj sa svijetlo plavim bazenom na dnu. Dramatično mjesto koje se pretvara ljeti u klub na otvorenom za dvodnevnu proslavu elektronske glazbe. Carl Craig, Ben Klock i John Talabot sigurno će privući mnogo publike koja će uživati u ugođaju, umjetnosti i glazbi.

intothevalley.se

Paradise City, Belgija

Odmah izvan Bruxelles, oko dvorca iz 15. stoljeća, novi eko event pod nazivom Paradise City stvara zeleni raj za ljubitelje festivala, piše Guardian. Sve je u zraku zelenog, ekološkog pristupa i vegetarijanske hrane, a ne dobijete ni ulaznicu nego 'zelenu kartu' u 'grad budućnosti'. Ovdje možete uživati u miksu opuštenog indiea i elektronske glazbe, uz Jazzanovu, Soul Clapa i Matthew Herberta.

paradisecity.be

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.