Kultura
273 prikaza

5000 povoljnih knjiga na Zagreb Book Festivalu

Zagreb book festival
Igor Kralj/PIXSELL
Filmovi, koncerti, predstavljanja... više od 50 događaja u tjedan dana

Treću godinu za redom u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se književni i kulturni festival Zagreb Book Festival. Tijekom sedam dana trajanja u više od pedeset događanja nastupit će preko osamdeset stranih i domaćih gostiju. Na još dvije lokacije u centru glavnog grada Hrvatske, u kinu Tuškanac i Vinyl baru, u sklopu Festivala bit će prikazana tri filma i održana četiri koncerta.

Uvjereni kako umjetnost nije samo nadgradnja i luksuz, već osnova koja nas potiče na kritičko promišljanje, empatiju, i u konačnici utječe na kvalitetu života, kako pojedinca tako i društva, ustrajemo u ideji da ona bude dostupna svima.

Zagreb Book Festival ZBF Kultura Irska u fokusu drugog izdanja Zagreb Book Festivala

Sa željom da svake godine predstavimo drugu zemlju kao našeg partnera, ove ćemo godine, zbog zajedničkog povijesnog naslijeđa, kulturnog i društvenog utjecaja te snažne umjetničke scene koja na najbolji način spaja tradicionalno i moderno, predstaviti Austriju, posebno imajući u vidu činjenicu da je 2017. godina proglašena godinom austrijsko-hrvatske kulturne suradnje.

Kako bismo kroz aktualne i važne teme hrvatskoj publici približili austrijsku književnost, film, glazbu pa tako i društvenu klimu,za temu Festivala odabrali smo fragilnost– temu koja u današnjem svijetu nestalnosti i neizvjesnosti zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika kao i u životima svih nas.

Djelomice novi koncept Festivala koji će potaknuti promišljanje današnjice kroz umjetnička djela i razgovore s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca, odrazit će se u večernjim diskusijama o našim svakodnevnim fragilnostima – ravnopravnosti, društvenih sustava, slobode govora, virtualnih identiteta i drugih.

Zagreb Book Festival Zagreb Book Festival Kultura Lucifer i ‘Poglavnikov pudl’ na istom mjestu

Imajući na umu da je znatiželju, promišljanje i odgovornost presudno usvojiti što ranije, prvi dio svakog dana Festivala, bit će posvećen najmlađimakoji će sudjelovati u više od petnaest događanja – razgovora, predstavljanja, predavanja i radionica. Pored iznimnog književnog programa ove ćemo godine imati i bogat glazbeni program s dva austrijska i dva domaća benda, kao i projekcije triju filmova u kinu Tuškanac.

Osim toga na Festivalu će u prodaji biti ponuđeno više od 5000 naslova po popularnim cijenama, a hrvatski će čitatelji moći čitati i posebno festivalsko izdanje knjige "Aimée i Jaguar" autorice koja će otvoriti ovogodišnji Zagreb Book Festival – Erice Fischer.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.