Kultura
6905 prikaza

Biografija otkrila: Bizarni testovi na drogu za Angelinu Jolie

Angelina Jolie i Brad Pitt
REUTERS
Nova biografija otkriva uvrnute detalje iz života glumice koja je slavu stekla u filmu Lara Croft

Rijetko se koji od filmova pokazao tako kompliciranim za snimanje kao što je bio slučaj s Lara Croft: Tomb Raider iz 2001. Film je trebao glumicu koja je toliko seksi da nalikuje kompjuterskoj projekciji seksepila, no ipak bude čovjek. Samo jedna osoba je to mogla izvesti  - Angelina Jolie.

Lijepa 24-godišnjakinja tada još nije bila zvijezda, a medije su punili natpisi o njenom osobnom životu - od konzumiranja droge, incestuoznog odnosa s bratom i još čudnijeg odnosa s budućim suprugom Billyjem Bobom Thorntonom. Osim toga, u dobi od 23 godine Angelina se željela priključiti redu iluminata.

Pod utjecajem

U videu je detaljno opisala kroz što sve moraju proći slavni koji se žele pridružiti njihovom redu. Ti rituali, između ostalog, uključuju i mučenje te silovanje.

- Mnogi to miješaju sa sadomazohizmom. Vezan si jer te nešto mora držati, podivljaš - rekla je Angie koja u videu djeluje dezorijentirano. Isto tako, otkrila je da je kao žrtvu ubila zmiju koju je tetovirala kao dio inicijacije rituala.

Sve te glasine došle su i do producenata Lare Croft te voditeljice studija Paramount Picturesa Sherry Lansing, koja je svoje iskustvo s problematičnom glumicom otkrila u novoj biografiji "Tajne legende studija". 

- Njen je mračan ugled pomogao stvaranju lika Lare Croft, Angelina je slovila kao opasna, a to je i bila. Prije snimanja nazvao me njen otac John Voight te obiteljska prijateljica Jane Fonda kako bi me upozorili da je ona iznimno krhka - napisala je Lansing.

Angelina Jolie kao Lara Croft | Author: Themoviedb.org Themoviedb.org

Angelina ju je željela uvjeriti kako je sposobna snimiti film te je pristala na svakodnevna testiranja na drogu, ako je to potrebno. Odmah je i testirana kroz krv i urin - a rezultat je pokazao da je negativna, no pitanje je koliko je dugo to i bila.

Ipak, studio je Angelini dodijelio tim da "brine o njoj". Njegova je uloga bila dvojaka - prvo je dovesti u odličnu fizičku spremu što se tiče izgleda i onog što je trebala izvesti u filmu, a drugo pripaziti da ne radi gluposti te je zabaviti.

Seanse s ezoteričnim bradonjom

- Bila je prekrasna, najljepše stvorenje koje sam ikad vidjela. Ali, bila je i snažna i pametna, no toliko sklona skretanju s pravog puta - napisala je Lansing.

Netko je predložio da se zaposli terapeut, a to je bio Bobby Klein. Svi su na snimanju filma raspravljali o tom čudnom čovjeku s bijelom kosom i bradom koji je imao gotovo psiho pogled. On je doveden da "nadgleda" Angelinu. Tad su započeli pravi problemi. Producent Larry Gordon bio je alergičan na prisutnost Bobbya Kleina, koji je svakodnevno bio obučen u crno i davao je ljudima nekakve krpe da nose, govoreći im da ih to štiti od raka.

Angelina Jolie kao Lara Croft | Author: Themoviedb.org Themoviedb.org

Kad se produkcija zaputila u Englesku, Klein je tražio da bude zadužen ne samo za psihičku, već i za fizičku spremu Angeline. Njegovi su zahtjevi bili suludi, želio je da se ona kupa u mlijeku, forsirao je neke uvrnute oblike meditacije, joge i ostalog spiritualnog "šabu-dabija", otkrila je Lansing. 

Kad je Klein optužen za seksualno uznemiravanje jedne od asistentica, to je napokon bilo opravdanje da ga se izbaci sa snimanja. Kad je on otišao, s Angelinom je bila milina raditi, smatrala je cijela ekipa

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.