Kultura
385 prikaza

Iggy Pop: Svijet se treba smiriti i prestati drogirati

Iggy Pop
DPA/PIXSELL
Iggy Pop je zajedno s redateljem Jimom Jarmuschem na tiskovnoj konferenciji u Cannesu govorio o filmu Gimme Danger, posvećenom njegovim počecima s grupom The Stooges

Iggy Pop, koji sada više izgleda kao da mu je djed, požalio se u Cannesu na slab sluh i poručio svijetu da je čaša vina uz dobar objed mnogo bolji izbor od bilo koje droge.

"Svi bi trebali prestati s tim sra..", rekao je 69-godišnji Iggy u četvrtak u Cannesu, gdje je promovirao film o svom životu i njegovoj grupi The Stooges.

"Popijem vino uz večeru i to je sve", rekao je. "Kad se ne bavim ovim poslom, idem rano u krevet".

Iggy Pop je zajedno s redateljem Jimom Jarmuschem na tiskovnoj konferenciji u Cannesu govorio o filmu Gimme Danger, posvećenom njegovim počecima s grupom The Stooges krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća. Priznao je da je u to doba bio na LSD-ju.

Pošto je na početku presice novinarima rekao da mu dovikuju pitanja jer je "na pola gluh", Iggy je rekao da mu današnja svakodnevica "nije ništa posebno".

Kazao je da jede tri poštena obroka na dan i da se "nekako uspio regenerirati od raznih stvari koje je stavio u sebe".

Jarmusch je kazao da je ovaj film njegovo "ljubavno pismo" Iggyju i grupi Stooges koji su mu "otvorili um za rock n roll". Materijal za film prikupljao je od "fanova, dilera i drugih čudnih sljedbenika grupe".

Rođen kao James Newell Osterberg 1947. u Michiganu, Iggy Pop je odrastao u siromaštvu. Glazbom se počeo baviti kao srednjoškolac svirajući bubnjeve. S danas kultnom grupom Stooges bio je jedan od rodonačelnika punka.

Iako još nastupa, Iggy Pop kaže da nema previše vremena za rock industriju koja je postala "arhaična".

"Ne znam koliko je rock više važan jer je u digitalno doba najvažnije prikupljanje novca", rekao je. "Mi smo vrlo mutno shvaćali što su to tantijeme", dodao je Iggy, samoga sebe opisavši kao "starinu".

Za kraj je imao i savjet za rješavanje svjetskih problema. "Svi bi se trebali jeb... smiriti. Svijetu treba ljubavi".

Gimme Danger prikazuje se u Cannesu izvan službene konkurencije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.