Kultura
299 prikaza

Ivanu Bodrožić na Spikiginu ne smijete propustiti

Spisateljica, kolumnistica, savjetnica, ali i puno toga više

U caffeu Norris, Oreškovićeva 19, na Spikignu (u njegovoj već petoj godini!) u petak 25. 10. od 20.30 h nastupa:
spisateljica u stihu i u prozi, kolumnistica-komentatorica, organizatorica, bljesak Pričigina, i još puno toga, sada pomalo i savjetnica i šaptačica - Ivana Bodrožić!

Ivana će kazivati priče oko dvije teme:

  1. "Tko to može platiti ili kako pobijediti sustav"
  2. "Sve što niste znali, a nikad se niste usudili pitati u vezi književnih događanja"

Priče dakle, pametne i korisne, duhovite i osjetljive, podaci za znatiželjne i one koji žele znati malo više, ali tiše.

Više: https://www.facebook.com/events/2849346345098659/

Rezervacije na telefon: 01 6642 923
Ulaz: 20 kn (piće dobrodošlice uključeno) ,
Dobrodošli!

Spikigin se održava uz potporu grada Zagreba


Ivana  Bodrožić rođena je 1982. godine u Vukovaru, opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu, a magistrirala na studiju filozofije i kroatistike Sveučilišta u Zagrebu. Za zbirku poezije "Prvi korak u tamu" objavljenu 2005. godine nagrađena je uglednom književnom nagradom Goran za mlade pjesnike. Za istu zbirku dobiva nagradu Matice hrvatske Kvirin, za najboljeg pjesnika do 35 godina. Pjesme su joj prevođene na razne europske jezike, a prijevod cjelovite zbirke Prvi korak u tamu izašao je na španjolskom jeziku. Roman "Hotel Zagorje" (Profil, 2010.) nagrađen je nagradama: Josip i Ivan Kozarac (Povelja uspješnosti); Kočićevo pero, Banjaluka – Beograd i Kiklop – za najbolje prozno djelo u 2010. godini.

U veljači 2012. njemački prijevod romana "Hotel Zagorje" izašao je u uglednoj izdavačkoj kući Hanser, te u francuskoj Acte Sud. Do sada je objavljen i u Srbiji, te na slovenskom, češkom, makedonskom, a iduće godine biti će preveden na turski jezik. Prema istom djelu, kao koscenaristica, Ivana Bodrožić zajedno s nagrađivanom bosanskohercegovačkom redateljicom Jasmilom Žbanić piše scenarij za igrani film.

Dobitnica je Večernjakove nagrade „Ranko Marinković“ (2. mjesto) za najbolju kratku priču u 2011. godini, a 2012. godine objavljuje zbirku pjesama "Prijelaz za divlje životinje" u izdavačkoj kući V.B.Z. Godine 2014. objavila je zbirku kratkih priča "100% pamuk" također u izdavačkoj kući V.B.Z.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 19:47 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site