Kultura
7333 prikaza

Hrvatski glumci i snimanje seks scena: "Sorry ako mi se ne digne..."

Neka ostane među nama
Youtube
Glumci nemaju problem sa snimanjem scena seksa, a neki imaju urnebesna iskustva

Iako su na velikom platnu golišave scene veoma erotične, većina hrvatskih glumaca tvrdi kako na setu ima strasti koliko i na nudističkoj plaži. 

Prvu scenu seksa zvijezda Grlićeva filma “Neka ostane među nama” Nataša Dorčić odgumila je s tadašnjim dečkom Svenom Medvešekom na sijenu u “Dirigentima i muzikašima”, a u “Mrtvoj točki”, s Goranom Grgićem, glumi izbjeglicu koja na nagovor mladića pristaje nastupiti u peep showu:

"Bilo je zahtjevno jer smo morali dugo dahtati, glumiti seks, svršavanje i razgovor nakon toga, a sve u jednom kadru. Sve smo dobro isprobali prije snimanja pa smo, na opće čuđenje, završili sa samo tri ponavljanja", rekla je jednom.

Primjedbi Gorana Grgića “Moram ti se ispričati ako mi se digne, ali moram ti se ispričati i ako mi se ne digne” uvijek se slatko smije te na tome primjeru objašnjava kako je važan otvoren odnos s filmskim partnerom.

"Ono što podrazumijeva život, podrazumijeva i scena pa mi nikad nije bilo neugodno snimati intimne scene", rekao je Grgić koji je Nataši čest partner na platnu. 

Pitanje seksa ispred kamera demistificira:

"U “Ruskom mesu” snimao sam eksplicitnu scenu s Barbarom Nolom. Bili smo u liftu, potpuno mokri, a iza kamere je bio njezin muž. Poslije snimanja otišli smo na večeru i sve prepričali mojoj supruzi, kojoj je draže da to radim na filmu nego u stvarnosti", ispričao je Grgić koji smatra da u snimanju seksi scena nema ništa ‘seksualno’.

"Ako se seks snima u velikim prostorijama, na set dolaze svi koji tamo inače ne zalaze pa je situacija složenija", objasnila je Nataša Dorčić i dodala:

"Nemam problema sa seksualnošću i vlastitim tijelom. Nudist sam i do prije nekoliko godina kad je stariji sin napunio dvanaest, nisam imala kupaonska vrata jer vjerujem da je zdravije biti otvoren nego stvarati frustracije. Seksualnost bi trebala biti prirodna stvar, a ne tabu tema, no pridaje joj se previše pozornosti jer ljudi nisu svjesni ni sebe ni drugih. Radi se o običnom nagonu koji ne treba mistificirati, trebamo se osloboditi kako bismo se mogli baviti mnogo važnijim životnim učenjima kao što su ljubav, suosjećanje ili vjera", ispričala je.

U “Prepoznavanju”, za koje je 1996. na filmskom festivalu u Puli nagrađena kao najbolja glumica, Goran Višnjić joj je priznao da je obukao duple gaće “za svaki slučaj”...

I Daria Lorenci u svojem opusu ima više golišavih scena, a jedna od prvih bila je u filmu “Netko će ostati neprimijećen”:

"Bila je to metafora Isusa. Stajala sam satima gola u kadi, u hladnoj vodi, sama na sceni i smrzavala se... no s vremenom sam se naviknula. Bilo je fizički neugodno, ali prije snimanja seksa, poljupca ili skidanja nemam tremu. Osjećam se golo ako mi nije jasna motivacija ili razlog snimanja scene."

Partner je presudan:

"Kad s nekim govoriš isti jezik - jezik glume možeš se prepustiti", isprila je jednom prilikom Daria koja za partnera Mikija Manojlovića ima samo riječi hvale. 

"On je pravi profesionalac, čovjek i dobar prijatelj u kojega sam imala povjerenja i vjerovala sam da razmišljamo na isti način. Naravno, događa se da moraš snimati s ljudima koje ne osjetiš tako bliskima, ali tada te zaštiti profesionalna dimenzija. Na filmu su intimne scene kratke i djeluju spontano, no na setu je sve to koreografija: sjedni tu, primi je tamo, ti njega ovdje... Nema neugode, sve je to posao."

Za razliku od kolegica, Rene Bitorajac samo je jednom glumio u eksplicitnoj sceni:

"U filmu Lukasa Nole “Svaki put kad se rastajemo” snimao sam s deset godina starijom kolegicom Ksenijom Marinković. Tada sam imao tremu, no danas bih to okrenuo na zezanciju. Odluka glumca hoće li se skinuti na filmu individualna je – mnoge je sram “škembe” pa se ne žele pokazivati, ali to ih ne čini ništa lošijim glumcima", priznao je Rene prije par godina.

Najbolje odglumljen seks na filmu je Monsters Ball, priznala je jednomi Leona Paraminski:

"Iako mi Halle Berry nije najdraža glumica, s Billyjem Bobom Thorntonom odglumila je vrhunski. Scena je toliko prirodna da djeluje vjerdostojno."

No, crnoj oskarovki nikad se nije bilo ugodno skinuti se na filmu:

"Oduvijek sam se divila Kate Winslet koja djeluje kao da uživa glumiti gola", kaže Halle Berry.

Ipak, Kate tvrdi drukčije:

"Akademija me nije pripremila na neugodnosti koje će me dočekati na snimanju “Titanica”, no srećom, Leo mi je odlično ‘legao’. U škakljivim scenama samo zatvorim oči i zamislim da je kraj mene, to mi pomaže da se riješim treme", tvrdi Kate Winslet.

No, na “Putu oslobođenja” nikako se nije mogla uživjeti u maženje s DiCapriom. Iza kamere je bio njezin muž. I latino ljepotica Eva Mendes bezuspješno je pokušavala nagovoriti redatelja “We Own The Night” da izbaci scenu u kojoj se samozadovoljava za Joaquina Phoenixa:

"Bila sam toliko uplašena da sam htjela pobjeći", tvrdi Eva Mendes.

Tremu je razbila maratonskim razgovorom s ekipom, no kad riječi ne pomažu, najbolje se opustiti alkoholom, tvrdi Kate Bosworth koja je u “21” divlju scenu seksa snimila pijana.

Karizmatični ljepotan Johnny Depp poznat je po neobičnim zahtjevima, uključujući i posebnu glazbu obaveznu za vrijeme maženja, dok je škotskoj zvijezdi Ewanu McGregoru, pak, najteže skriti uzbuđenje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jaran3000 16:44 08.Lipanj 2015.

    To znaci da ste bolesni roditelji,jer da je to normalno onda bi svi hodali goli,da se mene pita ja bi vas svih strpao u zatvor pa se tamo setajte goli