Kultura
1387 prikaza

Kako redatelji plaše glumce na snimanju horor filma?

Poltergeist
Warner Bros
Režiseri, ali i glumci su tako kroz povijest filma koristili razne metode kako bi strah kod glumaca izgledao što realnije

Kako bi kod djece - glumaca potaknuli pravi strah, redatelji hororaca su se tijekom godina koristili različitim metodama. Koliko će najnoviji remake "Poltergeista" uspjeti prestrašiti publiku u kinu najviše će ovisti o dvoje najmlađih glumaca koji u filmu glume brata i sestru. 

Poltergeist | Author: 20th Century Fox 20th Century Fox

Upravo je izbor dvoje djece bio najteži za redatelja Gila Kenana, kako je sam otkrio za New York Post, a izbor je na kraju pao na 7-godišnju Kennedi Clements i  11-godišnjeg Kylea Catletta.

"Kada preko tako malih i mladih protagonista morate ispričati neku napetu priču, njihov pogled, odnosno užas u njihovim očima je nešto što ne možete 'fejkati'“, kaže Kenan kojemu je bilo važno da mu djeca ispričaju situacije u kojima su doista bila prestravljena. 

Tako je Kennedi Clements na audiciji ispričala kako se najviše bojala kada se vozila na 'vlaku smrti', što redatelju horor filma puno znači kad zna čega se glumci najviše boji.

Režiseri, ali i glumci su tako kroz povijest filma koristili razne metode kako bi strah kod glumaca izgledao što realnije. 

Poltergeist | Author: Warner Bros Warner Bros

Mlada Megan Charpentier je na snimanju "Mame" 2013. dobila savjet fenomenalne Jessice Chastain, koja joj je preporučila da prije snimanja strašnih scena skače kako bi za snimanje scene izgledala kao da je zaista ostala bez zraka.

Danielle Harris, koja je imala deset godina kada je snimila "Halloween 4: Povratak Michaela Myersa" za vrijeme snimanja je razmišljala kako više nikada neće vidjeti svog omiljenog psa, što joj je pomoglo da se na njenom licu što bolje vidi strah.

Redatelj William Friedkin je na snimanju "Exorcista" 1973. na setu držao nekoliko napunjenih pištolja i svako malo bi pucao iz njih kako bi glumci stalno bili u strahu.

U originalnom "Poltergeistu" 5-godišnja Heather O'Rourke je toliko bila prestrašena kada su uključili ogromne ventilatore koji su raznosili igračke po sobi koja se tresla da se pomokrila u krevet na kojem je sjedila. Producent Steven Spielberg je za njom očistio krevet.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.