Kultura
2652 prikaza

Kinezi kopirali Mad Maxa: Fanovi će popiz****

Kolaž postera Mad Max i Mad Shelia
chinafilminsider.com
Osim jeftinih igračaka, Kinezi su se bacili u proizvodnju i jeftinih filmova

Kina je poznata po jeftinoj tehnološkoj robi i jeftinim kopijama skupih odjevnih predmeta. Međutim, kako filmovi zarađuju sve više novca, tako se i kineska produkcija okreće kopiranju filmova.

Mad Shelia jedan je takav film. Više od obične inspiracije preuzeli su od megapopularnog Mad Max: Fury Road koji je osvojio nekoliko Oscara i zaradio brdo para.

Od plakata do najave do izgleda samog filma, vidi se da je Mad Max ostavio svoj utisak.

U samoj najavi priča se o mladoj ženi koju proganja bikerska banda, a ona na kraju im se uspije osvetiti. Slično kao i u posljednjem nastavku Mad Maxa samo ovog puta nema Charlize Theron da maestralno utjelovi Furiosu. Fury Road imao je budžet od oko 150 milijuna dolara, a više je nego očito da kineska verzija nema ni približno toliko novca na raspolaganju.

CNN kaže da produkcijska kuća iz Pekinga New Film Media koja stoji iza filma nije htjela komentirati Mad Sheliju, ali redatelj Lu Lei napisao je na društvenim mrežama da je Mad Shelia najveća pohvala Mad Maxu.

Fury Road nije prikazivan u kineskim kinima zato što vlasti postavljaju dosta stroga pravila što se tiče prikazivanja filmova. Kineske koprodukcije poput "Kung Fu Panda" ili "Iron man 3" nemaju takvih ograničenja.

Kina se sve više otvara ostatku svijeta i tako je kineska kompanija Dalian Wanda Group preuzela Dick Clark Productions za više od milijardu dolara. DCP producira dodjele brojnih nagrada kao što je Grammy ili Emmy, a Dalian Wanda već su kupili filmski studio Legendary Entertainment. Legendary je zaslužan za filmove kao što je Jurski svijet ili Interstellar, svjetski uspjeh ostvarili su popularnom franšizom "300".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.