Kultura
4116 prikaza

Najpoznatiji ples u povijesti filma nije bio uvježban

Scena iz filma 'Prljavi ples'
screenshot/youtube
Završna točka u 'Prljavom plesu' mogla je izgledati puno drugačije

Fred Astaire bio je poznat po tome što je toliko uvježbavao svoje pokrete da ih je mogao napraviti u snu. Gene Kelly je tjerao Debbie Reynolds da vježba koreografiju za pjesmu 'Singing in the rain' dok joj stopala nisu prokrvarila. A za najpoznatiju plesnu scenu u povijesti filma, gotovo da i nije bilo uvježbavanja.

"Izvela sam je samo na dan kad smo je snimili. Nikad je nismo vježbali i nikad je nisam ponovila odonda", odala je nedavno tajnu sa snimanja glumica Jennifer Grey.

Doduše, malo je čudno da nije bilo treniranja, kad se svi dobro sjećamo famoznih scena vježbanja skoka na travnjaku i vodi. 

Kad su je upitali bi li se usudila ponoviti skok, kojeg su imitirali mnogi poznati nakon nje, Grey je rekla: "Ne znam kako su se svi ti ljudi koji su pokušali ponoviti skok usudili baciti u naručje ikom drugom osim Patricka Swayzeja. To nije normalno... Dogodilo se, uživajte, gledajte iznova skok, ali nemojte me pitati da ga ponovim jer sam je*eno prestara... Imam obitelj i želim još dugo živjeti".

Grey je u pravu da nitko nije uspio ponoviti čar koju su izveli ona i Swayze. Doduše, Ryan Gosling i Emma Stone pokušali su u filmu 'Ta luda ljubav' i najviše se približili tom savršenstvu.

Na kraju, samo je jedan poznati skok. Srećom, uspjeli su bez puno vježbe, a bez njega cijeli završni ples ne bi bio - to, piše Vanity Fair.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.