Kultura
296 prikaza

OTKRIVAMO Kako je Ivo Andrić inspirirao Picassa

Andrićev kutak
Slavko Midžor (PIXSELL)
U novom broju tjednika Express pročitajte gdje možete vidjeti jedini primjerak ilustrirane "Proklete avlije" koju je napravio Picasso

Nije soba, jer je kut uvijek otvoreniji prema čitateljima i institucijama, pojasnila je književnica Julijana Matanović naziv spomen-sobe nobelovca Ive Andrića. Otvoren je u povodu 40. godišnjice smrti ovog književnog velikana u prostoru Hrvatskog kulturnog društva Napredak u samom središtu Zagreba. Matanović je voditeljica programa.

Osim predavanja, taj će kutak funkcionirati i kao maleni muzej. U njemu su izloženi Andrićevi radovi, a zanimljivo je kako će posjetitelji moći vidjeti i prvo izdanje "Proklete avlije" posvećeno Petru Šegedinu.

U novom broju tjednika Express Julijana Matanović nam otkriva što Ivo Andrić znači današnjim generacijama, te poseban raritet – jedini primjerak ilustrirane "Proklete avlije" moći će se pogledati na izložbi, a napravio ju je ni manje ni više nego slavni Pablo Picasso.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.