Kultura
3990 prikaza

Ovo su blockbusteri koje u 2018. ne smijete propustiti

Jurrasic World
PROMO
Vraćaju se dinosaurusi, Mary Poppins, Tom Cruise u 'Nemogućoj misiji', ali stižu i neki novi junaci

1. Ant-Man and the Wasp

Nakon tri godine drugi dio Marvelovog 'Ant-Mana' ponovno dolazi u kina. U Americi bi trebao imati premijeru u 6. srpnju 2018., a znalci kažu da je to najzabavniji Marvelov film od 'Thora Ragnaroka'.  Scott Lang balansira pokušavajući biti i superheroj i dobar otac, ali pred njim su novi zadaci koje će mu postaviti Hope van Dyne i Dr. Hank Pym. U filmu će se, uz standardnu postavu, u kojoj glavne uloge igraju Paul Rudd i Evangeline Lilly, u jednoj od uloga pojaviti i Michelle Pfeiffer.

2. Aquaman

Arthur Curry je nasljednik podvodnog kraljevstva Atlantide i mora napredovati kako bi vodio svoj narod i bio heroj. Uz Jasona Momou i Amber Heard, tu je i troje slavnih glumaca - Nicol Kidman - u ulozi kraljice Atlanne, Dolph Lundgren kao Kralj Nereus i Willem Dafoe u ulozi Nuidisa Vulka.

3. Avengers: Infinity War

Osvetnici i njihovi saveznici moraju biti spremni na svaku žrtvu da bi pobijedili moćnog Thanosa čiji je krajnji cilj uništenje svemira. Filmska premijera predviđena je za 4. svibnja 2018.

4. Crna pantera

Nakon smrti oca, kralja Wakande, T'Challa se vraća kući, u izoliranu, tehnološki naprednu afričku državu, a da bi došao na mjesto kralja, koje mu i pripada, morat će se boriti protiv unutarnjih i vanjskih neprijatelja. U glavnim ulogama igraju Chadwik Boseman, Michael B. Jordan, oskarovka Lupita Nyong'o i Forrest Whitaker, a premijera će biti 18. veljače.

5. Deadpool 2

Prvog dana lipnja očekuje se premijera drugog nastavka Deadpoola, što je ujedno i 12. nastavak serijala o X-manu. Ovaj put redatelj je David Leitch, scenarij su napisali Rhett Reese i Paul Wernick, a u glavnoj ulozi je i ovaj put Ryan Reynolds. uz Morena Baccarina, T.J. Millera, Lesliea Uggamsa, Josha Brolina i Stefana Kapičića koji je igrao i u prvom nastavku.

6. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Dovoljno je reći da je u glavnoj ulozi Johny Depp. I ovaj nastavak prati avanture Newta Scamandera, a u ostalim ulogama naći će se Katherine Waterstone, Jud Law, Ezra Miller, te Zoe Kravitz. Nažalost, premijera je tek u studenom iduće godine.

7. Incredibles 2

Ukratko: Bob Parr - Mr. Incredible mora čuvati Jack-Jacka i priviknuti se na život oca odgajatelja, dok Helen Elastigirl spašava svijet. Film stiže u kina u lipnju 2018.

8. Jurassic World: Fallen Kingdom

Chris Pratt i Bryce Dallas Howard vraćaju se u Jurassic Svijet pokušavajući spasiti dinosauruse prije nego što vulkanska erupcija sve uništi. Ako je suditi po traileru kojeg je pogledalo 43.000.000 ljudi, kina će u lipnju biti puna.

9. Mary Poppins se vraća

Disney je reciklirao ovu priču u kojoj je ovaj put u glavnoj ulozi Emily Blunt u ulozi Mary Poppins koja posjećuje Jane i Michaela Banksa. Svojim čarobnim vještinama vratit će im radost i čuda koja nedostaju u njiohvim životima. U filmu se pojavljuje i Meryl Streep u ulozi Topsy, kao i Colin Firth i Dick van Dyke. Film će se premijerno prikazati za idući Božić.

10. Mission: Impossible 6

Nakon 22 godine otkako je prikazana 'Nemoguća misija', ide šesti nastavak, u kojem je šestiput glavni junak Tom Cruise. I to je sve što se zna o ovom, zasad supertajnom filmu koji bi u kina trebao stići sredinom ljeta.

11. Bitka za Pacifik 2

Jake Pentecost, sin Stackera Pentecosta, udružuje se s Makom Morijem kako bi predvodili novu generaciju pilota među kojima je i suparnik Lambert i 15-godišnji haker Amara,kako bi se u bombastičnoj bitci suprotstavili divovskim čudovištima u mitskoj bitci. U kinima bi trebao biti u ožujku.

12. Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2

Nakon animiranog hita stiže i nastavak koji će oživjeti glavne junake. U imaginarnom tajnom svijetu retro arkadnih igrica prijatelji Ralph i Vanellope otkrivaju wi-fi ruter koji će ih odvesti u nove avanture. Film će se gledati u kinima od studenog.

13. Rampage

Inspiriran starom arkadnom igricom, ovaj film ima klasični zaplet - divovski majmuni i čudovišta uništavaju svijet, a znanstvenik Dwayne Johnson, stručnjak za primate, pokušava spasiti napadnute američke gradove. Premijera je u travnju.

14. Ready Player One

Kad umre OASIS - kreator virtualne stvarnosti, on pred sve korisnike OASIS-a postavlja izazov i traži od njih da nađu njegovo 'Uskršnje jaje' koje će nalazniku donijeti veliku sreću. Wade Watts prvi prihvaća izazov i baca se u trku za Jajem. Film režira Stephen Spielberg i to je dovoljan razlog da se u travnju zaputimo u kina.

15. Solo: A Star Wars Story

Prikazuje život i avanture Han Solo i Chewbacce prije no što su se pridružili pobuni. U kinima od 25. svibnja.

16. Tomb Raider

Alicia Vikander vodi ovu čudnu obradu franšize videoigara kao mlada Lara Croft koja se bori s improviziranim oružjem da bi opstala na pustom otoku. Stiže u travnju 2018.

17. Venom

Mračni brat Spider Mana. Tom Hardy igra čovjeka opsjednitog mračnim alienom. To je sve što se zasad zna o ovom filmu koji bi u kina trebao stići tek u listopadu. 

18. X-Men: Dark Phoenix

Jean Gray počinje razvijati nevjerojatne sposobnosti koje će ju pokvariti i pretvoriti ju u Dark Phoenix. X-Men morati odlučiti je li život članova tima vrijedan više od života svih ljudi koji žive na svijetu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.