Kultura
1617 prikaza

Oxford odlučio: "U plač od smijeha" je riječ godine

Emotikon koji plače od smijeha
Wikipedia
Riječ godine čak nije ni riječ, što najbolje opisuje vremena u kojima živimo

Jezik je divna, živuća zvijer koja konstantno raste i mijenja se, dok smo mi svi lutke koje plešemo kako nas on vodi. Tako ni rječnici nisu sigurni od ćudljive lingvističke prirode.

A upravo to bi mogao biti razlog zašto su Oxfordski rječnici kao riječ 2015. godine proglasili jedan emotikon. Točnije smajlić koji plače od sreće.

Emotikon koji plače od smijeha | Author: Wikipedia Wikipedia

Oxfordski rječnici inače već godinama odabiru riječ godine, ali ove godine se Oxford Sveučilište udružilo sa SwiftKey tipkovnicama kako bi otkrili najpopularnije emotikone iz cijelog svijeta. A onaj koji plače od smijeha je bio definitivni pobjednik.

Rasplakani emotikon se brzo popeo na vlast. 2014. godine je u Velikoj Britaniji činio svega četiri posto svih emotikona, dok se ove godine ta brojka popela na 20 posto, piše Verge.

Doduše, neki smatraju da je cijeli izbor riječi godine postao smijurija, te da se na račun nje vesele pripadnici Oxforda koji su prošle godine kao riječ godine izabrali 'vape', za što mnogi i nisu znali što znači. Ako ste među njima, radi se o glagolu koji predstavlja udisanje i izdisanje pare koju proizvode električne cigarete ili slični proizvodi.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.