Kultura
105 prikaza

Projekt Growing Together nominiran za nagradu SozialMarie

1/5
Fraktura
Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Unruhe Privatstiftung / Privatna zaklada Unruhe ("Nemir") projektima iz Srednje Europe koji se mogu označiti kao društveno inovativni

Projekt Growing Together, koji je osmislila nakladnička kuća Fraktura s ciljem održivijeg, inkluzivnijeg i samosvjesnijeg europskog društva, nominiran je za SozialMarie, nagradu za društvenu inovaciju!

Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Unruhe Privatstiftung / Privatna zaklada Unruhe ("Nemir") projektima iz Srednje Europe koji se mogu označiti kao društveno inovativni, odnosno koji prepoznaju i nude rješenja za aktualne probleme suvremenog društva. Osim inovativnosti SozialMarie podupire projekte sljedećih kvaliteta:

  • uključivosti različitih društvenih skupina
  • učinkovitosti / djelotvornosti
  • mogućnosti prijenosa ostvarenih rješenja na druge sektore i regije.

 | Author: Fraktura Fraktura

Nagrada SozialMarie dodjeljuje se od 2005. godine, a od samih početaka uživa međunarodni ugled jer se prijavljuju projekti iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Među dobitnicima su prethodnih godina bili i Red Flags Slovakia.Digital iz Slovačke – zajednica IT stručnjaka koja upozorava na problem potrošnje novca poreznih obveznika; Labour dispute and care iz Austrije – inicijativa migranata u polju cjelodnevne njege i skrbi, i MADE IN: Crafts and Design Narratives – zajednička platforma dizajnera, obrtnika, istraživača i kustosa iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Srbije koji nastoje unaprijediti zanatsku proizvodnju.

 | Author: Fraktura Fraktura

Od sveukupno dvjesto osamdeset osam prijavljenih projekata nominirana su trideset četiri, dok su iz Hrvatske, uz Growing Together, nominirana još samo dva projekta. Važno je spomenuti i da je projekt Growing Together jedan od dva nominirana projekta u području kulture.

 | Author: Fraktura Fraktura

Podsjetimo, nakladnička kuća Fraktura u sklopu projekta Growing Together prevest će , objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga, obogatiti vegetaciju Republike Hrvatske sadnjom 10.000 stabala, organizirati radionice za poticanje čitanja za ranjive skupine te provesti niz promotivnih aktivnosti. Osam sjajnih naslova već je objavljeno u sklopu projekta, o čemu smo nedavno pisali. 

 | Author: Fraktura Fraktura

Osim novčanih nagrada koje se dodjeljuju dobitnicima, jedan od nominiranih projekata osvojit će Nagradu publike – financijska sredstva namijenjena u obrazovne svrhe. Glasanje za Nagradu publike trajat će od 12. do 18. travnja, pa svakako pratite web-stranice nagrade SozialMarie i nakladničke kuće Fraktura. Svečana dodjela nagrada održat će se 1. svibnja u Beču u Kazalištu Akzent (Theater Akzent)!!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.