Life
19881 prikaza

50 puta dnevno su joj prijetili smrću

Mira Furlan
Zeljko Mrsic (PIXSELL)
Početkom devedesetih dobila je otkaz, a oduzet joj je i stan kojeg je naslijedila od bake

Mira Furlan jedna je od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije. Rođena je u Zagrebu, a 1991. godine Mira se odselila u Ameriku gdje je počela potpuno novi život. 

Međutim, njenom putu do uspjeha prethodio je niz nesretnih okolnosti. Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa kojeg su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima ju je molila da joj oprosti.

Mira je 1986. godine upoznala režisera Gorana Gajića s kojim je ubrzo ušla u vezu. Zbog ljubavi je živjela na relaciji Beograd – Zagreb, a neki hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Često je posjećivala psihijatra, zbog čega je bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu oduzet joj je i stan koji je naslijedila od bake, a dnevno je dobivala i do 50 prijetnji smrću.

Mira i Goran su 1991. godine odselili u Beograd, a nakon toga i u SAD. Milena Dravić im je dala svoje američke kontakte i tako im pomogla da se snađu barem na početku, a kako bi preživjela Mira Furlan je prvo radila kao konobarica, zatim prodavačica i prevoditeljica.

Mira i Goran su se vjenčali 1993., a 1998. godine dobili su sina kojem su dali ime Marko Lav. Mira Furlan ne razmišlja o povratku, jer se, kako je više puta naglasila, osjeće protjeranom s ovih prostora. 

Iako je u Americi njena karijera išla uzlaznom putanjom, svojevremeno je Mira Furlan izjavila da je u Americi jako teško baviti se glumom, jer tamo glumce ponižavaju i tretiraju kao stoku, te da ljudima koje voli nikada ne bi savjetovala da postanu glumci. 

(Puls)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Fritulica 09:48 31.Kolovoz 2017.

    Kako se može naslijediti stan od bake koja nije vlasnik nego samo nositelj stanarskog prava?? Pišete totalne gluposti.