Kultura
70603 prikaza

Ovi YU-filmovi bili su toliko 'vrući' da su ih trpali u porniće

Scena iz filma "Ljepota poroka"
YouTube
Komunisti su oduvijek slovili za seksualno vrlo konzervativnu političku opciju, osim u jednoj zemlji...

Veliki jugoslavenski glumci i glumice nisu se libili skidati pred kamerama, a akcija koja je zabilježena na filmskim trakama iz tih doba, izazivala je i šokove i oduševljenje. Jugoslavenska kinematografija obiluje nezaboravnim filmovima koje i danas rado gledamo, ali i nezaboravnim scenama seksa kojih se svi rado sjećaju.

"Ljepota poroka" je kultni film u kojemu je tadašnji seks simbol Jugoslavije, Mira Furlan, pokazala sve svoje prirodne ljepote. Film Živka Nikolića snimljen je 1986. i opisan je kao komedija koja prikazuje vrijeme lišeno svih moralnih vrijednosti i na brutalan način opisuje život u kršu Crne Gore.

U filmu "Ljepota poroka" prvi put je prikazan grupni seks između dvije žene i muškarca. Fenomen seksa na filmu u jednoj socijalističkoj zemlji posebno je zanimljiv zato što su inače komunisti u pogledu seksualnosti oduvijek slovili za vrlo konzervativnu političku opciju. Jugoslavenski režim bio je, međutim, nešto potpuno drugačije.

"Haloa, praznik kurvi" također obiluje scenama seksa i golotinjom. U filmu su igrali Ranko Zidarić, Neda Arnerić, Stevo Žigon i Dušica Žegarac, a radnja se odvija na otoku Hvaru.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 18:14 04.Srpanj 2017.

    liberalnije nego danas hahaha danas nijedan hrv film nema sex

  • Artus 08:04 04.Srpanj 2017.

    Hvala Bogu, ovakvi se filmovi nisu radili u NDH.