Čovjek uči dok je živ, a gotovo svaka stvar se može napraviti na više načina. Većiniu svakodnevnih stvari radimo onako kako smo naučili još od djetinjstva - gledajući druge, no postoje neke tehnike kojima se isto može dobiti u kraće vrijeme, efikasnije ili pak lakše.
Ovo su neki od hit savjeta na internetu koji vam obećavaju upravo to:
1. Miksajte kao profesionalac
Ako nemate posudu s poklopcem, a trebate miksati praškaste i tekuće sastojke - velike su šanse da ćete poprskati pola kuhinje. No, tome se da doskočiti na vrlo jednostavan način - upotrebom jednokratnog plastičnog ili papirnatog tanjura.
2. Pospremanje povrća da dulje traje
Većina ljudi će povrće oprati i skladištiti povrće u plastične posudice koje će staviti u hladnjak da bi im tako produljili životni vijek. No, stručnjaci kažu kako su od plastike puno efikasniji papirnati ručnici - koji upijaju višak vlage te onemogućuju da se povrće "razmoči" što ubrzava proces truljenja.
3. Čokolada u komadićima
Rezanje ili ribanje čokolade za kuhanje obično nije lagan zadatak - budući da je takva čokolada iznimno tvrda. Evo super ideje kako dobiti male komadiće bez puno nereda - upotrebom malog alata za guljenje krumpira ili mrkve.
4. Dulje svježe banane
Nije fora u tome da ih stavite u hladnjak ili posve zaštitite - banane su suše od svog korijena, pa će plastična folija oko njega usporiti truljenje.
5. Čišćenje posuđa u kojem ste pržili hranu
Ako su se mrlje "zapekle" ne treba vam žica za ribanje, već posudu samo napunite vodom i s malo deterdženta te ulijte par kapi octa - mrlje će se same otopiti.
6. Korištenje zubne paste
Brojne studije pokazuju kako većina ljudi koristi previše paste za zube - a to navodno djeluje i loše na zube. Ovo je prava količina koja vam je dovoljna:
7. Rezanje luka bez suza
I od ovog se može zaštititi - tako da dasku za rezanje pošpricate limunovim sokom. On treba neutralizirati sumpor u luku zbog kojeg nam se plače.
Pogledajte još savjeta u videu: