Life
103 prikaza

Bolesna propaganda: Otac šalje sinčića u samoubilački napad

Otac šalje sina u samoubilački napad u Islamskoj državi
Screenshot Youtube
Otac u videu o svom sinu i onome što će napraviti kaže kako otac koji voli svog sina i želi mu dobro ne može dozvoliti da se njegov sin spasi od plamena pakla

Islamska država objavila je novi propagandni video u kojem prikazuje oca koji svog maloljetnog sina šalje u samoubilački napad blizu Alepa.

Video traje 23 minute i od petka cirkulira među radikalnim islamističkim grupama. Otac u videu razgovara sa sinom, koji se zove Abu Imar al-Omari, a razgovaraju o ovoj 'mučeničkoj' operaciji kao i tome kako je vježbao da bi postao bombaš samoubojica.

Potom jedan od pripadnika Islamske države pokazuje Omariju kako se vozi auto, te kako treba detonirati eksploziv. Snimka završava tako da dječak, koji nema više od 12 godina, nosi eksploziv i udaljava se od oca.

"Nadam se da će samoubilački napad biti najveći trenutak u mom životu", govori dječak u kameru, te dodaje kako je otac bio taj koji ga je nagovorio na samoubilački napad.

Kako piše Newsweek, otac o svom sinu i onome što će napraviti kaže kako otac koji voli svog sina i želi mu dobro ne može dozvoliti da se njegov sin spasi od plamena pakla. 

Centar za terorizam na West Pointu prošli je četvrtak objavio izvještaj u kojem navode da Islamska država pojačano regrutira djecu i mlade, te da takav porast u Islamskoj državi nisu do sada zabilježili.

Autori istraživanja ističu da je regrutiranje mladih dugoročna strategija vodstva Islamske države kako bi od njih stvorili prave borce, ali upozoravaju kako se pod hitno treba napraviti plan rehabilitacije i reintegracije djece vojnika koji će možda pobjeći iz Islamske države.

Prema njihovom izvješću između siječnja i srpnja 2015. godine, Islamska država je u samoubilačke misije poslala više od 20 djece. Osim toga, djecu koriste i za izvršavanje egzekucija što su također pokazali u nekoliko videa.

  • Avatar una1
    una1 14:11 24.Veljača 2016.

    Jadnog li djeteta bez pravog oca koji je ukrao njegovo djetinjstvo.