Life
63667 prikaza

Duga 15 metara - je li ovo najveća zmija na svijetu?

Snimljena najveća zmija na svijetu
screenshot/youtube
Dok se kao najveće zmije u Guinessovoj knjizi rekorda navode pitoni s 8 metara, ova ima čak 15-ak metara

Dok su ljudi debelo zašli u istraživanje svemira, postoje brojne stvari na Zemlji koje nam i dalje predstavljaju nepoznanicu. Jedan od takvih misterija je pitanje najveće zmije na svijetu, prahistorijskog stvorenja koje navodno i dalje postoji, no vješto se skriva.

Iako prema podacima Guinessove knjige rekorda najveća zabilježena zmija mjeri tek 7,67 metara (kasnije su ulovljeni i pitoni duljine 8 metara) snimka iz 1959. godine otkriva kako postoje znatno veći gmazovi koji haraju svijetom, premda to nikad nije službeno potvrđeno.

Autor slavne snimke iz 1959. je belgijski pukovnik Remy Van Lierde, koji je gigantsku zmiju usnimio na području tadašnjeg belgijskog Konga, a današnje Demokratske republike Kongo. Lierde koji je helikopterom prelazio iznad tog područja uočio je ogromno stvorenje koje je identificirao kao zmiju, a prema njegovom dojmu i u usporedbi s veličinom helikoptera, duljina tijela životinje prelazila je 15 metara

Prestravljen, no prije svega zaintrigrian, belgijski ratni heroj odlučio se spustiti niže helikopterom kako bi iz bliže perspektive fotografirao zmiju. 

Ono što se tada navodno dogodilo spada u kategoriju bizarnosti. Zmija se tada uspravila i krenula napasti helikopter, na što se Lierde prestrašio i počeo udaljavati.

Pogledajte video:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.