Life
1861 prikaza

Elitni butleri: Bogatašima ispunjavaju baš svaku želju

http://lesclefsdormacau.org/
Zlatni ključevi internacionalna je udruga profesionalnih ugostitelja koji odrađuju tajne poslove za elitu

Les Clefs d'Or na francuskom doslovno znači "zlatni ključevi", a ta je internacionalna udruga osnovana 1929 u Parizu, a njezini se članovi vode motom "najbolju uslugu pružamo kroz prijateljstvo". Danas je oko 4000 članova tog elitnog društva diljem svijeta, a ponosni su na činjenicu da će pomoći gostu i ispuniti mu svaku želju - dok god je legalna, moralna i ljudski moguća.

Ako ste ikad odsjeli u nekom skupljem hotelu, vjerojatno ste ih vidjeli. 

Uvijek nose ukusno skrojena odijela po mjeri i značku - dva prekrižena zlatna ključa na ovratniku. Oni znaju sve tajne grada u kojem rade i spremni su na sve u hotelima s 5 i više zvjezdica gdje rade.

Od nabavke eksluzivnog poklona do rezervacije traženog restorana ili ulaznice za rasprodani koncert, nema toga što pripadnici ovog elitnog odreda ugostitelja ne mogu napraviti. To sve uspijevaju zahvaljujući svojoj nevjerojatnoj mreži poznanstava koje održavaju, što im pomaže u njihovim brojnim logističkim zadacima.

I dok aplikacije i roboti mogu danas zamijeniti neke od njihovih dužnosti poput zvanja taksija ili rutinskih rezervacija, ipak se svake godine prijavljuje na stotine novih ugostitelja koji žele biti dijelom elitnog društva. Čini se kako je ljudskost u ugostiteljskoj usluzi nešto što se uvijek traži.

Pogledajte video o njima:

VIP gosti svakako nisu sramežljivi u svojim zahtjevima, pa čak ni onim pretjeranim. Jednostavno "ne" nije opcija ovim "butlerima", barem ne u većini slučajeva i osobito kad se radi o važnim gostima. Odbit će zahtjev samo ako se protivi zakonu ili ga je doista nemoguće ispuniti (barem tako kažu).

Jedan od članova tog prestižnog kluba Pham Cong Thinh iz luksuznog hotela u Vijetnamu otkriva kako ga je jednom gost zamolio da mu nabavi kondome u gluho doba noći, a svi su dućani bili zatvoreni. Na kraju je gost bio jako sretan kaj je Pham sredio stvar u 10 minuta.

Kako bi postali dijelom Zlatnih ključeva, članovi trebaju barem tri godine raditi u hotelu s 5 zvjezdice, imati brojne pisane preporuke i proći zahtjevno testiranje te dug intervju. Jednom kad postanu članovi, mogu zatražiti bilo kojeg drugog člana da im pomaže u ispunjavanju njihovih zadataka - odanost klubu i profesiji je na prvom mjestu.

Krijumčarenje gostiju

U humorističnoj uspješnici The Grand Budapest Hotel Bill Murray naziva cijelu svitu hotelijera kako bi mu pomogli u krijumčarenju važnog gosta - a svi uskaču kao mreža najpoduzetnijih špijuna, a radnja je inspirirana upravo Društvom Zlatnih ključeva.

Ipak, krijumčarenje gostiju nije im svakodnevna aktivnosti osim ako se radi o zvijezdama koje žele da nitko ne zna gdje su, no njihova mreža hotelijera od ogromne im je pomoći.

To je važno ako raditie u velikim svjetskim destinacijama poput New Yorka, Londona ili Pariza, pa dijelite i iste goste koji obilaze svijet. Tako unaprijed čujete za njihove prohtjeve.

Jedan od članova društva prepričava kako je bogati gost u New Yorku tražio da mu prošvercaju poseban umak za roštilj koji se radi samo u jednoj lokalnoj trgovini u Louisiani, a želio je da mu se upravo taj umak pošalje na Karibe gdje je sutradan imao zabavu.

Lista nema kraja, vidimo svoje goste u najboljem i najgorem izdanju, priznaju.

Pogledajte video u kojem hotelijer luksuznog hotela otkriva najluđe zahtjeve koje je imao od gostiju:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.